Krigarinsats gav J20-laget seger
Publicerad: 2020-09-28
Våra J20-killar krigade till sig en uddamåls-seger ikväll. Jack Stjernqvist var killen för kvällen med ett äkta hattrick i mittenperioden.

Det var hemmalagets Karl Strömberg som tidigt i matchen öppnade målskyttet för kvällen. Men sedan var det gästerna som stod för målen i perioden. Det efter att Rasmus Hahnebeck, Carl Danielsson som satte dit pucken i powerplay och Albin Melin sett till att det stod 1-3 i paus.

I den andra perioden så målade Sollentuna tidigt igen och följde upp det med att vända på ställningen till 4-3 på dryga 5 minuter. Sedan klev Jack Stjernqvist in i handlingen och stod för ett äkta hattrick. Han kvitterade i powerplay, gav Almtuna ledningen med knappa 34 minuter spelade och såg till att ställningen var 4-6 efter andra perioden - även det i powerplay. Noterbart är att han hann med att sitta utvisad en gång mellan två av målen också.

I tredje periodens mitt skapar hemmalaget spänning då man reducerar till 5-6. Den fortsatta jakten på en kvittering kom kanske av sig för hemmalaget då man drog på sig ett matchstraff. Det blir inga fler mål i perioden och Almtuna kan alltså vända hem med en seger i bagaget.

-Ikväll var det en krigarinsats. Vårt powerplay producerar bra för oss och killarna försöker verkligen i spelet fem mot fem. Men efter att ha gjort en kanon-försäsong så har tajmingen i spelet fått sig en törn. Vi behöver hitta tillbaka till vårt självförtroende i gruppen, ta lite enkla beslut och spela lite rakare, säger tränare Robin Pettersson och fortsätter:
-Otroligt skönt att vinna matcher på inställning och attityd när spelet hackar lite. Nu blir det en veckas träning med fokus på att få ner axlarna och lita på kunnandet innom gruppen.