Inför Södertälje
Publicerad: 2020-10-06
Herr
Det är en tuff inledning på serien. I morgon spelar Almtuna sin fjärde match på sex dagar och man har hunnit med en roadtrip söderöver. Onsdagen innebär en ny bortamatch och denna gång i Scaniarinken mot Södertälje.

Södertälje har inlett serien med en seger och en förlust. Man slog Väsby i premiären efter ett sent mål som innebar en 1-0 seger. Den matchen var man av statistiken att döma det lag som dominerade matchen och samma sak var det sedan mot Västerås men då kunde Västerås ta hem segern med 3-2.

I Södertälje hittar vi Almtuna-bekantingarna Alexander Sahlin som säker sista utpost och Ludwig Blomstrand som har en bössa av klass. I övrigt kan noteras att även Södertälje har så kallade NHL lån: Filip Gustavsson MV, Axel Andersson B, Evan Bouschard B, Samuel Fagemo FW och Lukas Vejdemo. Att det är fem beror på att man lånat in Axel Andersson över hela säsongen och han räknas därför inte in i kvoten om 4 korttidslån.

Ser man till historien så har lagen sedan säsongen 16/17 mötts åtta gånger i Scaniarinken och Almtuna har tagit 5 segrar (en efter förlängning). Senaste matchen vann dock Södertälje med 5-3. Största vinsten sedan 16/17 för Almtuna kom 2018-03-04 då man fick vända hem med en 8-2 seger i bagaget. Största förlusten är 2-6 och kom 2018-09-28. I övrigt har det varit målmässigt jämna matcher för det mesta.

Almtuna kom hem från roadtrippen tidigt tisdag morgon och man hade då en välbehövlig vilodag. På onsdags förmiddagen är det träning igen och laget tas ut efter den. Laget presenteras på våra sociala medier cirka 2 timmar innan matchstart.

Webbredaktionen Peter Tjern