Tung J20-seger direkt
Publicerad: 2021-09-25
Junior
UPPDATERAT (Bilder) / Dom är ofta de två giganterna i serien och drabbade samman i premiären. Våra J20-killar såg till att säsongens första trepoängare hamnade på kontot hemma mot Huddinge efter kvällens 6-3 seger.

Premiären startar inte bra för vårat J20-lags del - redan efter 45 sekunder kan Huddinge ta ledningen genom Hugo Sjölander. Det fortsätter att hacka lite i hemmalagets spel men man jobbar sig in i det hela och William Proos kan kvittera 15:47. Sedan kan Oliver Pentler ge Almtuna ledningen med 2-1 efter 17:27 innan William Proos gör 3-1 18:51 vilket är periodsiffrorna. Lagen har varsin utvisning utan att kunna utnyttja dessa. Skotten är 12-10.

I mittenakten så får gästerna chansen med en man mer tidigt men Almtuna reder ut det. Sedan är det hemmalaget som får chansen med en man mer två gånger och under den andra utvisningen så kan Oskar Asplund öka på till 4-1 30:28. Huddinge kan sedan reducera till 4-2 efter 32:47 och även det målet kommer i powerplay. William Proos ser till att göra hattrick när han står för 5-2 efter 38:45. Skotten i perioden är 22-4.

Almtuna drar på sig tre raka utvisningar i tredje perioden utan att Huddinge kan utnyttja det. Sedan känns det mer och mer som att hemmalaget spelar va matchen. Det blir till slut lite för smånätt spel i egen zon och droppassningar som Huddinge utnyttjar och kan sno åt sig pucken för att reducera till 5-3 57:50 genom Christopher Friberg. Det gör att gästerna skapar lite spänning på slutet ändå.

Huddinge tar Timeout i samband med reduceringen och plockar sedan ut målvakten med etablerat spel i anfallszon men som så ofta slutar det med ett mål i tom bur. Det är Lucas Thorstensson som kan skyffla pucken över hela banan och fastställer därmed slutresultatet 6-3 efter 59:18. Skotten i perioden är 13-10 och totalt 47-24.

_- Över 60 minuter tycker jag att rätt lag tar tre poäng. Våra första 10 minuter var inget att jubla över, samtidigt som Huddinge gör det bra. Men från 10 till 60 är vi något nummer större ikväll. Vi tar med oss segern och jobbar vidare, säger Jimmy Anderström.