Skön vändning
Publicerad: 2020-11-04
Underläge 0-2 efter en period vändes till seger med 6-3 efter 4-0 i andra perioden hemma mot BIK Karlskoga ikväll. Riktigt starkt av laget att komma tillbaka och säkra tre nya poäng.

Matchen inleddes i bra tempo men ju längre perioden led tog gästerna grepp om matchen. 0-1 kom efter 08:25 genom Lilja som tillsammans med lagkamrater fick komma igenom för enkelt och ge BIK Karlskoga ledningen. Det tog inte lång stund innan det var 0-2 också då Franzén fick komma in framför mål lite väl enkelt även han. Skotten i perioden var 7-11.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning i andra perioden och läge för utökad ledning för seriens bästa lag i powerplay. Men firma Johansson och Åsell ville annat. 1-2 kom i boxplay efter 21:30 genom Åsell. Johansson är uppe och stressar till sig pucken vid egen blå och lägger ut pucken i mittzon - Åsell skrinnar sig fri och kan sätta reduceringen sedan han dragit Steen i gästernas mål.

Kvitteringen till 2-2 kommer 26:00 genom Marcus Karlström som i powerplay skjuter från blå. 28:15 kan sedan Söderlund ge Almtuna ledningen med 3-2. Liljendahl stressar till sig pucken vid egen blå och skrinnar mot mål i ett två mot ett läge - han passar från vänster till höger där Söderlund följt med upp och han sätter pucken högt bakom sten från nära håll till vänster. Efter målet tar BIK Karlskoga time out. Men 30:20 kommer även 4-2 nu genom Johansson som får träff på halvvolley sedan Almtuna stressat gästerna högt. Det är också ställningen efter två perioder och skotten vinner Almtuna med 13-6.

När Söderlund framför mål styr in 5-2 efter skott av Björkman så visar klockan 48:29. BIK Karlskoga reducerar visserligen till 5-3 efter 52:11 genom Thorell som framför mål styr in pucken bakom Hanses i powerplay men Det här är Almtunas kväll. Björkman fastställer nämligen slutresultatet 6-3 efter 56:14 när han från vänster skickar in pucken vid bortre stolpen. Skotten är 11-7 och totalt 31-24.

Starkt av laget att efter första perioden komma igen, vända på steken och vinna matchen fullt rättvist. Nu väntar returmöte mot Timrå hemma i Upplands Bilforum Arena om en vecka.

LAget parkerar i den haltande tabellen just nu på fjärde plats som ni ser till höger. Stötta föreningen genom att redan nu köpa stödbiljetter till nästa hemmamatch mot Timrå.