Team 06 tog hem Henrik Zetterbergs Cup i Påsk
Publicerad: 2018-04-06

Almtunas Team 06 spelade under påskhelgen Henrik Zetterbergs Cup i Njurunda och tog efter mycket spänning och dramatik hem guldbucklan!

Team 06 vann två av tre matcher under cupens första dag (vinster mot Lögdeå-Nordmaling och Valbo samt förlust mot Njurunda). Andra dagen blev det två tighta förluster mot Farsta respektive Trångsund.

Tack vare de två vinsterna under cupens första dag tog man sig till semifinal genom att man placerade sig 4:a i grundspelet.

I semifinalen slog man dittills obesegrade Farsta med 1-0 genom en mycket gedigen laginsats där alla gav allt för laget. Grabbarna täckte skott, gick in hårt i närkamperna och lät pucken gå mellan varandra kvickt matchen igenom.

Finalen spelades i 2 x 20 minuter och  blev en rysare där Trångsund tog ledningen med 1-0 efter ca: 10 minuter, minuten senare kvitterade Team 06. Drygt 17 minuter in i första perioden tog Trångsund återigen ledningen 2-1. Ett resultat som stod sig i 20 minuter ända till slutet av sista perioden då Team o6 återigen kvitterade efter en stor och lång krigarinssats. 2-2 var ett resultat som stod sig under ordinarie matchtiden. Dessvärre drog man på sig en utvisning 6 sekunder före slutsignalen ljöd och fick därmed börja spela overtime i numerärt underläge 4 mot 5. Det ville sig dessutom inte bättre än att man drabbades av en utvisning till, 29 sekunder in i övertidsperioden, och fick reda ut spel i 3 mot 5. Efter ungefär två och en halv minut i OT fick så Trångsund ett friläge nästan hela vägen från bortre blåa linjen. Men AIS-keepern gjorde en fin räddning under sidflyttning åt sitt vänster och tog dessutom returen som Trångsundsliraren slog på tennis mot bortre. Spelet vände kvickt och sekunderna senare slog Almtuna in den finalvinnande pucken i Trångsundsnätet!

Team 06 har haft en välfylld månad med  mycket gemensamma  aktiviteter och silvermedaljer i  de övriga tre cuper man spelat i mars, vilka varit: