J20: Hattrick och seger
Publicerad: 2019-02-18
Junior
Almtuna mötte Nacka i serieepilogen ikväll - något av en träningsmatch då det redan innan var klart att man kommer att möta varandra i kvalet uppåt framöver. Almtuna vände hem med en seger efter ett hattrick av William Berntö.

Almtuna får en drömstart då Leon Larsson kan sätta 0-1 redan efter 41 sekunder. Gästerna reder sedan ut ett numerärt underläge som kommer strax innan fyra minuter är spelade. Vi har sedan en dubbelutvisning för roughing men inget mål kommer. Almtuna kan sedan göra 0-2 genom Joakim Brydolf efter 17:09 och det går man till pausvila med. Skotten är 7-13.

Hemmalaget drar på sig två utvisningar efter varandra och man reder ut båda men fem sekunder efter att man blir fulltaliga så kan Almtuna göra 0-3 genom William Berntö när klockan visar 29:06. Nacka drar på sig två utvisningar ytterligare efter varandra men kan hålla tätt bakåt. Skotten är 6-16.

Nacka kan reducera till 1-3 efter 45:36 genom August Nyblom i tredje perioden. William Berntö svarar på det genom att göra 1-4 för Almtuna 47:52 men Nacka vill inte ge sig och reducerar på nytt 49:22 genom Leo Vassilisson och ställningen är 2-4. Lagen drar sedan på sig varsin utvisning som går i varandra men inget av lagen lyckas göra mål den tid man får vara en man mer. Men 56:55 kan William Berntö fullborda ett hattrick när han sätter 2-5 och punktera matchen. Skotten är 9-10 och totalt 22-39.

Grattis! Hattrick ikväll och nu väntar kval mot Nacka igen. Var det lite av träningsmatch eller ville båda lagen sätta sig i respekt inför det som komma skall?
-Tack tack! Jajamen William Berntö gjorde hattrick idag. Det var lite blandat och stigande ju längre matchen led ikväll. Det kommer bli hett nästa vecka tror jag och det ska bli väldigt roligt att äntligen köra på riktigt nu. Vi har varit klara länge och äntligen är det dags för täta och rejäla matcher, säger Kalle Björklund och avslutar:
-Nacka är ett skickligt lag så vi ska försöka få bort deras styrkor så mycket vi kan. Vi kommer vara väl förberedda för det som komma skall.

Nu väntar alltså steg 1 i kvalet uppåt där slutmålet efter flera kvalsteg är en plats i J20 SuperElit. Almtuna möter Nacka i bäst av tre matcher. Almtuna har fördel av hemmaplan i en eventuell tredje och avgörande match. Vinnaren där möter i steg 2 segraren i mötet mellan seriesegrarna Huddinge och fyran Sollentuna - även dom möts i bäst av tre. Vinner man där så fortsätter man kvala vidare i ytterligare steg.

Seriematcherna mellan Almtuna och Nacka:
Almtuna - Nacka 5-4
Nacka - Almtuna 1-3
Almtuna - Nacka 3-4 straffar
Nacka - Almtuna 2-5

Webbredaktionen Peter Tjern