Harlestam klar för fortsättning

12 september 2019 19:00
Herr

Hampus Harlestam kom från Oskarshamn för drygt en vecka sedan för att alla skulle få känna på varandra innan vidare beslut fattas. Nu har Almtuna och Oskarshamn kommit överens om att Hampus skall stanna som lån säsongen ut.


På kort tid har Hampus Harlestam visat att han tillför Almtuna på centerpositionen. Därför har berörda klubbar och Harlestam nu kommit överens om att han skall spela i Almtuna resten av säsongen på lån. Oskarshamn har dock rätten att plocka hem honom om behov finns och Hampus kan kan gå fram och tillbaka under säsongen.

-Jag har kommit in jättebra i Almtuna den första veckan och tycker att det ska bli jättekul att få göra min första Allsvenska säsong i Almtuna, säger Hampus Harlestam.

-Hampus har gett ett seriöst intryck redan från dag ett. En bra kille med bra karaktär som passar in i vårt lag och på det sätt vi vill se ut i år, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-En hårt jobbande tvåvägs center, duktig på spelet i egen zon och att sätta stopp på spelet där men också att vara puckbärare och fördela puckar och trigga igång spelet med puck. En ganska klassisk tvåvägs center.

-Det känns jättetryggt att Hampus blir hos oss under säsongen. Han har bra erfarenhet av seniormiljö där han har spelat i många år i division ett och har varit ledande där. Vi tror att han kan ta nästa kliv och etablera sig högre upp i seriesystemet och kommer att bli en viktig pusselbit för oss.