Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Västervik
VVIK

Förlust mot Västervik

30 november 2018 23:20
Herr

Västervik tog sin första seger - ja poäng över huvudtaget i Gränbyhallen ikväll. Gästerna startade matchen klart bäst - fick tidig utdelning och släppte sedan aldrig sin ledning under matchen. När det hela var över kunde de åka hem med 3 poäng efter en 4-1 seger.


Gästerna startade klart hungrigast i kvällens viktiga match. De hade skapat ett par bra chanser och Fröberg fick jobba ordentligt. 03:58 kom sedan 0-1 genom Lindqvist-Hansen som får två chanser efter slarvigt spel från hemmalaget. Redan efter 06:33 så tar Almtuna timeout då det inte ser bra ut ute på isen. Några fler mål kommer inte i perioden som går gästerna. Skotten är 7-8.

Gästerna drar på sig en tidig utvisning i mittenakten men reder ut den. Almtuna spelar betydligt bättre i denna period men det är ändå Västervik som ökar på sin ledning till 0-2 efter 30:37 genom Jones. Det är ett skott utifrån som Jones styr in bakom Fröberg. Det är för övrigt Västerviks andra skott på mål i denna period. Inte blir det bättre av att gästernas Ullman kan öka på till 0-3 efter 33:55 på deras tredje skott. Uppförsbacken är tung för hemmalaget nu. Några fler mål faller inte i perioden. Almtuna får ett powerplay i slutet av perioden som följer med in i tredje perioden. Skotten är 12-12.

Almtuna kan i numerära överläget som man startar perioden med sätta 1-3 efter 41:17 genom Hertzberg som kan trycka in pucken som ligger i målgården efter ett skott utifrån. Hemmalaget försöker men gästerna ger allt för att hålla undan. Man täcker skott och offrar sig på ett bra sätt. Hemmalaget får ett powerplay med drygt sex minuter kvar men Kruse och Västervik reder ut det. 57:07 släcks sedan allt eventuellt hopp om poäng för hemmalaget. Västerviks Holmström bryter ett pass på egen blå och störtar med pucken en bit framför sig mot mål med två backar jagandes och Fröberg går ut för att försöka stöta bort pucken men det är Holmström som når pucken först och kan sedan lägga in pucken i öppet mål till 1-4. Skotten i perioden är 15-5 och totalt 34-25.

Västervik tar sina första poäng någonsin i Gränbyhallen och man gör det för att man startar matchen hungrigast och kan sedan rida ut stormen från Almtunas sida med ett uppoffrande spel och segern är rättvis även om Almtuna vinner skotten och skapar en del lägen så är det ofta så att Kruse fick fri sikt och kunde jobba i lugn och ro.

Martin Gudmundsson efter matchen

Highlights