Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Björklöven
IFB

Björklöven stoppade Almtuna

14 december 2018 22:00
Herr

Det var länge tätt och jämt i målprotokollet. Men till slut kunde Björklöven stoppa Almtunas framfart och vinna med uddamålet i Gränbyhallen.


Almtuna får ett tidigt powerplay men då är det björklöven son efter 02:55 kan sätta 0-1 i underläget. Granlund skjuter och sen kan Söder från nära håll till vänster slå in returen. Almtuna kommer dock igen. Först har Pentler ett bra läge i spel fem mot fem innan Hertzberg kan kvittera till 1-1 efter 04.00. Det är riktigt snyggt spel där Sandström till vänster droppar pucken till Mårtensson som slår ett hårt pass över till höger där Hertzberg lägger in 1-1. Lagen drar sen på sig varsin utvisning tätt och dessutom har man lite senare varsitt powerplay utan att några fler mål faller. Skotten är 10-15.

I andra perioden tar Björklöven ledningen efter 24:06. Almtuna vinner tekningen men bra jobb av gästerna ser till att de tar tillbaka pucken på vänster sida. Petersson tar pucken och går rakt på mål obevakad och kan sätta pucken mellan benen på Fröberg och vi har 1-2 på tavlan. Almtuna kommer dock igen - man har bland annat en straff i numerärt underläge som Pettersson i gästernas mål räddar och det samma gäller på ett friläge för Hertzberg. Men 30:46 kan så Mårtensson kvittera till 2-2. Det är Jacob Svensson som skjuter utifrån och Mårtensson som styr framför mål. Almtuna får med sekunder kvar en utvisning som följer med in i tredje perioden. Gästerna är de som är skott-villigast även i denna period där skotten är 7-16.

I den tredje perioden reder Almtuna ut den medföljande utvisningen och sedan har Forsberg ett friläge och Hertzberg ett bra läge men skotten går utanför. Gästerna kan sedan göra 2-3 genom Selin efter 43:46. Det är en tilltrasslad teknings-situation där pucken sedan kommer in framför mål där Selin från nära håll kan trycka in pucken. Efter målet har sedan Björklöven ganska bra kontroll på matchen och Selin som tidigare spelat i Almtuna blir matchhjälte. Skotten är 6-8 och totalt 23-39.

-Det är är en riktigt bra Hockeyallsvensk match med med mycket känslor och fart på klackarna och publiken. En jämn match som kan gå åt båda håll, säger Martin Gudmundsson efter matchen.

När de har 2-3 i sista så kontrollerar de det ganska bra.
-Jo, men det blir väl lite så. Vi försöker men dom är ganska tighta, vi hittar väl nån het målchans men lyckas inte sätta dit den. Killarna jobbar stenhårt och arbetsinsatsen är det inget fel på, avslutar Martin Gudmundsson.


Highights (Kommer senare)