Oliver Kandergård klar
Publicerad: 2022-07-30
Herr
Han öste in poäng Hockeyettan förra säsongen och var poängbäst av alla i Hockeyettans Västra serie. I Hockeyettan Södra så svarade han sedan för ett poängsnitt på en poäng/match. Nu har han skrivit på ett kontrakt med oss i Almtuna över kommande säsong.

Forwarden Oliver Kandergård 24 år med Arvika HC som moderklubb är klar för spel med oss i Almtuna den kommande säsongen. Kandergård har förutom moderklubben även representerat Leksand på J18-/J20-nivå, Huddinge, Forshaga och Mariestad. 2016/17 var han ombytt men spelade ej vid en match i SHL med Leksand.

Oliver har varit vass i poängprotokollet för sina lag i Hockeyettan de senaste säsongerna och förra säsongen i Mariestad stod han för totalt 55 poäng (21-34) på 46 matcher. I Hockeyettan Västra så var han poängbäst av alla spelare med 27 (9-18) poäng på 17 matcher. I Hockeyettan Södra så stod han för 26 (11-15) poäng på 26 matcher och i slutspelet 2 (1-1) på tre matcher. På sitt CV har han även två J18 SM silver med Leksand.

Kontraktet är på 1 år.

- Det känns väldigt kul och inspirerande att få komma till en klubb som Almtuna. Jag hoppas fortsätta ta steg i min utveckling och att vi som lag når framgångar. Jag ser väldigt mycket fram emot att dra på mig dressen och att få spela framför fansen, säger Oliver Kandergård.

- Oliver är en avig rightare som vet vart målet är. Han har gjort mycket poäng i Hockeyettan senaste säsongerna och blir en rolig spelare att kolla på, säger Tony Mårtensson.

{!A}

Almtuna