PRESSRELEASE: AIS lånar in ny forward på korttidsavtal
2016-11-15

Almtuna IS kan idag meddela att man valt att låna in en ny forward under en tvåveckorsperiod. Det är spelaren Fredrik Forsberg, 21 år gammal, tidigare fostrad i Djurgårdens Juniorverksamhet och under den gångna säsongen tillhört Division 1 klubben Upplands Väsby.

Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
” Fredrik är en spelare som vi följt under en längre tid. Fredrik har en hög arbetsmoral, är laglojal med ett hårt jobb och bra på att tävla i dueller med adrenalin och ett bra närkampsspel.”

Fredrik Forsberg är född 1996, 183 cm, 89 kg. Fredrik har under de senaste fyra säsongerna representerat Djurgårdens Juniorlag (J18/J20), varav säsongerna 2014-15 och 2015-16 kröntes med två raka JSM-Guld i J20, varav säsongen 2015-16 som lagkapten. Fredrik har under den gångna säsongen spelat för Division 1 klubben Upplands Väsby, där han utgjort en ledande roll som spelare och person.

Pehrsson fortsätter:
”Det är bra timing i tid att låna in Fredrik. Fredrik står för skridskoåkning i maxfart, ett hårt jobb med fysiskt spel och mycket fullföljningar på motståndarna samt bra defensiva kvaliteér. En spelartyp vi tycker är bra att få in till vår nuvarande forwardsuppsättning.”

Vi i Almtuna IS hälsar Fredrik välkommen in i vår verksamhet!


TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS

webbredaktion