PRESSRELEASE AIS kontrakterar nyförvärv på forwardssidan
2017-04-20

Almtuna IS presenterar idag ett nyförvärv på forwardssidan.

Det är spelaren Fredrik Forsberg, som senast kommer från Väsby Hockey där han varit en ledande spelare den gångna säsongen. Fredrik har signerat ett ettårsavtal med Almtuna IS över säsongen 2017-18.

”Fredrik är en spelare som jag följt under många säsonger. Fredrik har haft ledande roller både som juniorspelare i Djurgårdens IF där hann med att vinna två JSM-Guld, men även en ledande roll och var en ledande spelare i Väsby Hockey under fjolåret. En spelare som har väldigt bra karaktär, otroligt ambitiös, väldigt laglojal och med det sagt passar bra in i vår profil på det vi söker.”

Fredrik är fostrad i Nacka och under juniortiden fostrades i Djurgårdens verksamhet där han bland annat varit med och vunnit två JSM-guld. Fredrik gjorde även 14 SHL matcher i Djurgården under sin sista säsong. Under fjolåret har Fredrik spelat för Väsby Hockey som verkligen utvecklats till en toppklubb i division 1. Fredrik spelade 34 matcher den gångna säsongen och gjorde 20 mål och 8 assist samt hann med att göra 7 matcher för Almtuna IS i Hockeyallsvenskan.

”Fredrik är en skridsko och tempostark spelare som därför passar bra in i vårt sätt att spela Ishockey. Fredrik har en bra attityd och vill vinna till varje pris och som dessutom gillar att tävla och vi bedömer det som en spelare vi kommer få ut mycket av i vårt lag. Vi har en tydlig roll för Fredrik och vi vet vad det är vi vill få ut av honom.” 

Vi i Almtuna IS hälsar Fredrik välkommen till klubben och till vår resa vi gör tillsammans!


TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS

Webbredaktionen