Truppnytt
2018-04-12

Det står nu klart att Linus Rotbakken inte kommer att spela med Almtuna nästa säsong. De två juniorerna Filip Andersson och Ludvig Wallin har i dagarna skrivit på för Almtuna.

Gimo-bördige backen Linus Rotbakken kom till Almtuna säsongen 13/14 från Kallinge/Ronneby och har spelat 271 matcher med A-laget sedan dess. Linus har under sin tid i Almtuna gjort 79 (18-69) poäng. Säsongen 16/17 var hans poängmässigt bästa med 27 (2-25) poäng. Den gångna säsongen är hans bästa sett till gjorda mål då han stod för 6 mål och totalt 19 poäng.  Linus har varit ett pålitligt namn i truppen då han under sina fem säsonger endast varit utanför startuppställningen vid fyra matchtillfällen. Nu blir det dock inget spel i Almtuna den kommande säsongen.

Vi tackar Linus Rotbakken för hans goda insatser under sina fem säsonger i Almtuna och önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär vart den än blir.

Filip Andersson
 -99 191 cm 90 kg och vänsterskytt med moderklubb Smedjebacken HC kom till Almtuna 15/16 och har sedan dess spelat i Almtunas juniorverksamhet samt gjort inhopp i A-laget. Den gångna säsongen fick han också spela seniorhockey i ettan med Köping och Enköping.  Andersson har nu skrivit på ett kontrakt med A-laget som sträcker sig över två säsonger.   


Ludvig Wallin
 -99 180 cm 75 kg och vänsterskytt med moderklubb Iron utanför Uppsala gjorde några inhopp i A-laget den gångna säsongen, dessutom spelade han seniorhockey i ettan med Enköping och Iron samt att han också spelade med Almtunas juniorer. Wallin kom från Iron 14/15 och har sedan fostrats i Almtunas juniorverksamhet. Nu har han skrivit på ett kontrakt med A-laget som sträcker sig över två säsonger. 

Både Filip och Ludvig har ju tidigare gjort några matcher med A-laget men nu har de alltså kontrakt med A-laget och vi säger välkomna på riktigt till dem båda.

Webbredaktionen