PRESSRELEASE: AIS kontrakterar ny tung forward.
Publicerad: 2017-04-04

Almtuna IS kan idag meddela att man landat en ny kontraktssignering, det är en spelare med Uppländsk bakgrund från Enköping vid namn Jesper Bärgård, 24 år gammal, som signerat ett ettårsavtal för säsongen 2017-18.


”Jesper är en karaktärsspelare, så tillvida att han spelar ett rakt spel och vill vara på insidan och ta kampen framför motståndarnas målbur. Spelar fysiskt och är en tuff spelare att möta. En spelare som har en tydlig identitet på sitt spel och som vi vill få in i laget .”

Jesper kommer ifrån Enköping SK, har en uppländsk fostran. Jesper är 190 cm lång och vikt om 100 kg. En spelare som under sin juniortid spelade i Linköping HC. Därefter provade han en säsong i en nystartad juniorliga USPHL Premier i laget Portland Pirates. Jesper har hunnit med att representerat Olofström, Lindlöven och Nybro i division 1. Under fjolåret var han en stark bidragande spelare i Nybros framtåg i play-off spelet till Hockeyallsvenskan.

”Jesper är en spelare som har stor utvecklingspotential, att ge Jesper möjligheten att få vara i en bra verksamhet gör att han steg för stegkommer att utvecklas och därmed bidra med många positiva delar till laget både genom sitt spel och med sin person.”

Vi i Almtuna IS hälsar Jesper välkommen till vår resa!


TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS

Webbredaktionen