Inför Kristianstad
Publicerad: 2022-09-23
Herr
Äntligen är premiären här och spelet om poäng börjar. Vi börjar med bortamatch nere i Kristianstad som gick riktigt bra under försäsongen.

Ni har väl inte missat att HockeyAllsvenskan nu lanserat hemsidan: Superfredag.se Klicka på bilden till höger och se lagens spellistor, tävla och ta del av fredagsreceptet.
{!C}

Kristianstad spelade tio försäsongsmatcher och tog hem hela sju segrar - två efter förlängning/straffar. Även om det är försäsong och resultaten spelar mindre roll så är det imponerande att ha slagit två SHL lag samt ett från Finska ligan - Växjö, Rögle och Helsingfors.

Kristianstads försäsongsmatcher:
Kristianstad - Växjö 4-2
Kristianstad - Rögle 4-2
Tingsryd - Kristianstad 4-5 övertid
Kristianstad - Helsingfors 2-1 straffar
Kristianstad - Tyringe 10-2
Kristianstad - Tingsryd 1-3
Kristianstad - Djurgården 1-6
Fischtown - Kristianstad 1-3
Kristianstad - Västerås 2-3
Kristianstad - Nybro 6-2

I Kristianstads trupp hittar vi målvakten Filip Larsson som har ett förflutet i Almtuna.

Fredagens motståndare är ett lag som det har varit tufft att vinna mot för oss. På sju möten nere i Kristianstad så har vi endast två segrar - den senaste kom i slutet på förra säsongens seriespel då vi vann med 5-1. Vår tabellrad nere i Kristianstad är 7 2 0 0 1 4 20-23 (-3) 7.

Kristianstad har dessutom varit något av ett överraskningslag. Minns föregående säsong när man startade med sex raka förluster för att sedan börja gå som tåget och klättra rejält i tabellen. Man slutade sedan på sjätteplats i tabellen vilket nog inte många ”experter” trodde innan. I kvartsfinalen fick man sedan respass av MoDo som vann med 4-2 i matcher.

Laguppställningen mot Kristianstad presenteras som vanligt någon timme innan matchstart.

Robert Kimby innan man satte sig på bussen ner till Kristianstad:
{!A}

Streama matchen och stötta Almtuna. Du betalar enbart 349kr/mån (499kr/mån ordinarie pris) och samtidigt som du sparar 150kr varje månad får klubben 400kr för varje tecknat abonnemang.

Köp genom att klicka på bilden nedan:
{!B}

Almtuna