Ukrainsk forward klar
Dam2022-06-14
Från hårt drabbade landet Ukraina kommer damlagets nästa nyförvärv - Polina Lubenets. Hon har spelat hockey med både killar och tjejer i sitt hemland och även representerat sitt hemland i ungdoms-OS. Nu blir det spel hos oss i Almtuna den kommande säsongen.

Forwarden Polina Lubenets 17 år kommer från den senaste tiden så hårt drabbade landet Ukraina där hon bland annat kommit tvåa i de Ukrainska mästerskapen med sitt lag. Hon har har även representerat Ukraina i ungdoms-OS. Vi ställde några frågor till henne så att ni får veta lite mer om henne.

Berätta lite om din hockeybakgrund.
- Jag började spela hockey först som 11-åring. Eftersom jag kom igång så sent fick jag spela med yngre killar i början men redan efter ett år hade jag kommit ikapp hyfsat så att jag kunde spela med jämnåriga.

- I Ukraina är det inte tillåtet för tjejer att spela med killar så jag använde ett pojknamn för att ingen skulle märka nåt. I laget fick jag göra fystester för att bevisa att killarna inte var starkare än mig. 

- Jag har också spelat tjejhockey i Ukraina där jag bland annat var med och kom tvåa i den nationella högsta ligan. Jag har fått möjlighet att spela i landslaget och var bland annat med på ungdoms-OS i Lausanne, Schweiz. Förra säsongen spelade jag i Ryssland som kapten i Voronezh Region team.    Hur tror du det kommer att bli att spela med Almtuna?
- Jag ser fram emot att spela för Almtuna och tror att det kommer att bli väldigt lärorikt. Det ska blir spännande att lära känna tjejerna i laget och alla motståndare, få mäta krafterna mot dem både kunskapsmässigt och tekniskt. Jag hoppas såklart kunna bidra till att laget blir framgångsrikt.    Vad har du för mål som hockeyspelare?
- Mina mål som hockeyspelare att att förbättra mitt fysiska spel och mina tekniska färdigheter och kontinuerligt arbeta med mig själv för att bli en professionell hockeyspelare som får vara med och spela de stora matcherna på de stora arenorna. 

Du har redan kommit hit till Almtuna, vad är dina första intryck?
- Jag har blivit väl mottagen in Almtuna. Alla är vänliga och välkomnande. Stan känns mysig och vacker. Det känns redan som att jag hittar det mesta. Den största utmaningen är språket men jag jobbar på det.   

Sportchefen Janne Wickström om Polina Lubenets:
- Polina har en annorlunda bakgrund och kom till oss i samband med att den fruktansvärda invasionen av Ukraina. Vi tror att Polina kommer att bidra till gruppen och ser fram emot att få arbeta tillsammans under säsongen som kommer.

Almtuna Damsektion