William Proos har skrivit på
Herr2022-04-22
Han hade något av genombrott säsongen som gått då han exploderade poängmässigt i J20-laget, debuterade i herrlaget och fick chansen i U19-landslaget. Nu har han skrivit på ett kontrakt för herrlaget över den kommande säsongen.

Forwarden William Proos 18 år med Leksand som moderklubb kom till oss i Almtuna och vårt Elitgymnasium inför säsongen 19/20. Den gångna säsongen så exploderade Proos poängmässigt i J20-laget där han stod för 41 (21-20) poäng på 19 matcher i grundseriespelet och 21 (13-14) poäng i kvalspelet. Han var med om att ta steget upp i J20 Nationell tillsammans med övriga i laget. Det blev också en utlåning över en match till Leksands J20 Nationell lag samt 2 matcher till Väsby i Hockeyettan under säsongen.

I vårt herrlag stod Proos för 11 (6-5) poäng på 34 matcher och säsongen avslutades med att han fick chansen i U19-landslaget som spelade en 4-nationers turnering i Tjeckien. Nu har han skrivit under ett kontrakt över ett år med vårt herrlag.

- Det känns riktigt kul att få mitt första a-lagskontrakt och framförallt att det blir i Almtuna där jag känner mig hemma. Vi har en väldigt bra organisation så jag ser fram emot att få ta nästa steg här. Jag längtar redan till seriepremiären, säger William Proos.

- Proos har under året som gått tagit stora kliv i sin utveckling och visat att han även kan göra mål på allsvensk nivå. Han är stor, stark och vågar ta sig in på mål. Osvensk i sin spelstil och kryddar det med ett fantastiskt skott. En spelare som jag är väldigt glad att få behålla och ska bli otroligt kul att se honom nästa år, säger Tony Mårtensson.

{!A}

Webbredaktionen Peter Tjern