Förlust i sista seriematchen för J18
Publicerad: 2022-03-12
Rögle vinner dagens match i Upplands Bilforum Arena med 6-3. Vårt J18-lag slutar på nionde plats i tabellen och nu väntar 16-dels final i J18-SM slutspelet.

I den första perioden drar gästerna på sig en tidig utvisning men reder ut det underläget. När hemmalaget sedan drar på sig en utvisning så kan Oliver Casselsten göra 0-1 för Rögle efter 05:15 i överläget. Men Liam Pettersson svarar snabbt på det med sin kvitteringspuck till 1-1 efter 05:25.

Rögle drar på sig två utvisningar till men kan hålla tätt bakåt där. Tiden rullar sedan på och 17:34 kan Jonathan Larsson göra 1-2 för gästerna. Almtuna drar på sig sin andra utvisning strax efter och den följer med in i andra periodens början. Lagen har 1-2 med sig in i pausvilan och skotten är 7-18.

Jesper Valente kan kvittera till 2-2 efter 21:44 i inledningen av andra perioden. Oliver Casselsten ser sedan till med sitt andra mål att Rögle återtar ledningen efter 24:32 och det står 2-3 på tavlan. Rögles Anton Thydell fyller 26:40 på med 2-4 för gästerna. Det står sig fram till periodpaus och skotten är 10-6.

I den tredje perioden rullar tiden på till 49:05 då Almtuna drar på sig en utvisning. I numerärt underläge kan då Ivan Kolsmyr reducera till 3-4 49:13 för hemmalaget. Viktor Smeds sätter sedan 3-5 efter 57:10 för sitt Rögle.

58:35 tar hemmalaget timeout och plockar också ut Viggo Boston ur målet i ett försök att komma närmare i målprotokollet. Då kan Rögles Felix Nilsson fastställa slutresultatet 3-6 i öppen kasse 59:04. Skotten är 9-11 i perioden och 26-35 totalt.

Det blev en nionde plats i J18 Allsvenskan södra för vårt J18-lag. Nu väntar J18 SM slutspel där våra J18 killar startar hemma 17 mars följt av bortamatch 19 mars och ev. tredje avgörande dagen efter på bortaplan. Vilka man ställs mot är inte klart i skrivande stund.

- Vi spelar lite för mycket på chans idag, vilket Rögle utnyttjar till fullo. Anfallsspelet är bra idag och alla femmor får till bra tryck, säger André Kallenberg.