2-1 seger i bortaderbyt mot Västerås
Publicerad: 2021-01-08
Det blev som det brukar vara - tätt och tight - mot Västerås på bortaplan ikväll. 2-1 skrevs segersiffrorna till efter att Hasa stigit fram och satt båda puckarna bakom hemmalagets Kruse. En bra så kallad bortamatch av killarna ikväll. Nu väntar ny match hemma i morgon eftermiddag mot Södertälje.

Det är bra fart inledningsvis på matchen och hemmalaget blir de som spräcker målnollan i matchen. Zetterberg tar till vara på läget framför mål vänder om, sätter pucken lågt intill stolpen och kan sätta 1-0 04:53. Här studsar pucken inte Almtunas väg vilket ger Västerås läget. Båda lagen skapar sedan sina lägen i fortsatt bra fart ute på isen. Wiå har en puck i mål men det var handpass i en rörig situation bakom hemmalagets mål. Vid powerbreak 10:33 är skotten 4-4.

Lagen fortsätter i ett intensivt spel och skapar lägen. 13:37 drar Almtuna på sig en utvisning men hemmalaget drar på sig en de också i sitt överläge. Västerås drar i sitt numerära underläge på sig en utvisning till och Almtuna spelar fem mot tre i 23 sekunder men de sekunderna reder Västerås ut. Ny utvisning för Västerås och fem mot tre i 1:14 för Almtuna.

Direkt på tekning drar dock Almtuna på sig en utvisning och spel fyra mot tre. Då kan Hasa från blå sätta 1-1 bakom en skymd Kruse i hemmalagets mål. Därefter följer spel fyra mot fyra efter en paus då sekretariatet behöver räta upp lite med matchtid och utvisningar. Inga mer mål kommer och vi har 1-1 med oss in i paus. Skotten är 10-12.

Västerås är det lags som startar bäst i andra perioden men sedan kommer en period där inte mycket händer i chansväg. Så kommer Harlestam i friläge men Kruse är vaken efter dryga 25 minuters spel. Gästerna har ett bra anfall till efter det men Wiå kan från nära håll inte förvalta sista passet. Nytt läge för gästerna innan dem drar på sig en utvisning 27:20. Men underläget reder Almtuna ut på ett bra sätt. Efter drygt 10 minuter har Västerås ett bra anfall med lägen. Fortsatt intensivt spel med få avblåsningar. Vid powerbreak 34:05 är skotten 3-4.

Fortsatt spel med få avblåsningar och lägen åt båda håll. Med cirka 17:30 spelat skjuter Norbäck i hjälmen på Kruse direkt efter vunnen tekning. Med cirka 01:35 kvar så nickar Kruse undan Liljendahls avslut utifrån. Haag har ett lurigt skott sedan men det står fortsatt 1-1 efter två perioder. Skotten är 4-11.

I den tredje perioden ringer domarna efter ett fint anfall av hemmalaget för att se om det var mål efter 41:36. Men det blir inget mål dömt. Även i denna period är det hemmalaget som kommer ut starkast. Sedan kommer en period med spel fram och tillbaka utan heta lägen.

Mycket kamp där ute. Det blir sedan Almtuna som tar ledningen efter 47:41 då Hasa i slottet hittar nätet bakom Kruse - Liljendahl vinner kampen vid sargen och hasa siktar och skjuter in pucken högt till 1-2. Almtuna drar sedan på sig en utvisning 48:00 men reder med möda ut underläget. Ny period med spel utan avblåsningar följer sedan. Vid powerbreak 53:25 är skotten 7-1.

Hemmalaget försöker jaga ikapp samtidigt som Almtuna spelar mer och mer på sin ledning. Tiden rullar på och 57:41 tar hemmalaget timeout och plockar ut Kruse ur sitt mål i ett försök att få till kvittering. Men Almtuna håller tätt och vinner med uddamålet. Skotten är 11-1 i tredje perioden och 26-24 totalt.

Almtuna gör en bra så kallad bortamatch. Man är duktiga på att hålla Västerås på utsidan matchen igenom och var det bättre laget efter två perioder. I och med ledningen i tredje perioden blev det naturligt att Västerås jagade medan Almtuna mer och mer spelade på sin ledning.

Almtuna passerar i och med segern Västerås - som dock har en match mindre - i tabellen och inför hemmamatchen mot Södertälje - som vann över Väsby hemma ikväll - så parkerar man på en sjätte plats i tabellen. Nu gäller det att ladda batterierna för matchen mot Södertälje i morgon lördag som startar 17:30 i Upplands Bilforum Arena.