J20: Rond 1 till Almtuna
Publicerad: 2020-02-24
Derby och play off-spel och tätt tight som det ska vara. Ikväll tog våra J20-killar hem rond ett bortta mot Wings efter en 2-1 seger. På torsdag spelas rond 2 hemma och ev tredje avgörande match dagen efter även den på hemmaplan.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning men klarar ut underläget. Sedan är det Wings som drar på sig en utvisning som dom håller tätt i. Men 10:50 kan Carl Aronsson ge Almtuna ledningen med sitt 0-1-mål. Wings drar på sig en till utvisning i slutet på perioden men Almtuna kan inte utnyttja överläget man får. 0-1 efter första perioden där skotten är 5-9.

Andra perioden inleds även den med en tidig utvisning för gästerna men hemmalaget kan inte få hål på Oscar Leijon i gästernas mål. Wings drar även de på sig en utvisning men inga mål kommer. När lagen är fullt manskap så kan sedan Pontus Madsen kvittera till 1-1 för sitt Wings efter 29:26. Almtuna drar på sig en ny utvisning men Wings kan inte ta till vara på sitt överläge. Richard Nilsson-Sahlin kan sedan ge Almtuna ledningen när han 38:51 gör 1-2. I slutsekunderna så drar Wings på sig en utvisning som följer med in i nästa period. Skotten är 11-10.

Almtuna inleder tredje perioden med en man mer men Wings rider ut den stormen. 46:03 får Wings chansen med en man mer utan att få till något mål. Samma sak gäller när Almtuna får chansen med en man mer. Med knappa fem minuter kvar får vi en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra. Det är fortsatt 1-2 när Almtuna 57:34 drar på sig en utvisning – då tar Wings en timeout men Almtuna rider ut anstormningen och man vinner det första derbyt i play off-spelet.

Nästa match spelas hemma i Gränbyhallen torsdag 27/2 19:00. Kom och heja fram J20-killarna som vid seger kan säkra avancemang till nästa omgång där vinnaren mellan Huddinge och Nacka väntar i så fall.

- Trots tuff match på förhand så för vi spelet långa stunder mot Wings. Vi har dock dålig utdelning och det är därför jämna siffror. Wings får några farliga chanser när vi tar ett par onödiga utvisningar. Dags att fokusera på nästa match och vi i laget hoppas på mycket folk och stöd hemma, säger Serhan Cicek.