Andra perioden avgjorde
Publicerad: 2020-10-04
Dam
Damernas premiär gick av stapeln idag. Man föll mot fjolårets seriesegrare med 4-1 men gjorde ändå en bra insats.

Haninge kunde ta ledningen i första perioden då Beatrice Hjälm efter 07:05 överlistar Paulina Bergstrand i hemmakassen. I slutet av perioden drar Almtuna på sig en utvisning men man reder ut underläget och det står 0-1 efter perioden. Skotten är 12-21.

Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning i andra perioden men man fredar sitt mål. 0-2 kommer istället efter 29:48 då Pandora Nåtby kan göra mål för gästerna. Greta Melander kan sedan reducera för Almtuna och blir därmed lagets premiärmålskytt då hon 30:22 överlistar Emelie Nygren i Haninges mål. I slutdelen av perioden kan sedan Haninge dra ifrån och säkra sin seger då Amanda Rosengren sätter 1-3 efter 37:56 och Anna Löfstedt fastställer sedan slutresultatet 1-4 efter 38:36. Skotten i perioden är 10-19.

I tredje perioden noteras endast en utvisning för Haninge efter 58:04 vilket innebär att förra säsongens seriesegrare kan vända hem med en 4-1 seger i bagaget. Skotten är 7-14 i perioden och totalt 29-54.

-Haninge är bra men vi var inte sämre än dem i första perioden. Vi gör en bra start i matchen men problemet är att vi inte gör mål. I andra perioden tappar vi lite. Vi gör fler misstag än tidigare och då gjorde dom mål direkt. I tredje perioden gör vi det bättre igen och spelar 0-0. Tjejerna gör det bra men vi måste analysera det här och prata med tjejerna att vi inte kan göra dom misstag vi gjorde, säger Aleksandr Semjonovs och fortsätter:

-Vi har många nya och juniorer i laget och vi gör en bra match ändå om man ser det över hela matchen. Vi tar till oss erfarenheterna och ser vad vi kan bli bättre på. Tjejerna kommer att utvecklas och dom gör en bra match idag.