Inför Oskarshamn – borta
Publicerad: 2019-02-21
Efter den mycket viktiga segern i Tingsryd häromdagen är det så dags för en ny bortamatch då Almtuna gästar Oskarshamn på fredagen. Serietvåan Oskarshamn har en knackig period bakom sig med 4 raka förluster men man har vunnit säsongens båda matcher mot Almtuna.

Oskarshamn kommer till spel med fyra förluster i rad – en av dom efter straffar. Senast fick man se sig besegrade av Modo på bortaplan. I sin hemmaborg är man dock starka och har bara fem förluster i ordinarie tid – senaste hemmamatchen förlorade man dock mot Västervik med samma siffor som Almtuna vann över Tingsryd med i onsdags -3-0.

Fredagens hemmalag har vunnit de båda mötena mot Almtuna denna säsong – man inledde med en 4-0 seger i Uppsala och senaste mötet slutade med hela 7-2 till Oskarshamn i deras hemmaborg. Ser vi till interna möten i tävlingssammanhang nere i Oskarshamn så har Almtuna endast tagit 2 poäng på de fyra senaste mötena – en 4-3 seger efter förlängning och de två senaste matcherna där nere har gett två förluster samt 2-13 i målskillnad. Sedan säsongen 16/17 har man mötts sex gånger i Oskarshamn och det ger en tabellrad med Almtuna-ögon som följer: 6 2 1 0 0 3 18-25 (-7) 8.

Det är tätt kring det nedre strecket där Pantern har 58 poäng, Tingsryd 56 och Almtuna under strecket har 55 poäng och med 6 matcher kvar att spela så är varje poäng Almtuna kan spela till sig superviktiga i jakten på att undvika det negativa kvalet. Oskarshamn slåss om att få spela den HockeyAllsvenska finalen man har innan matchen 10 poängs försprång till trean i serien – mycket talar alltså för att de blir minst tvåa i serien och man har även häng på serieledande AIK. Serieseger skulle innebära att man har fördel av hemmaplan vid en eventuellt avgörande match i finalen.

Almtuna – AIK 0-1

Oskarshamn hemma: 24 17 2 0 0 5 85-46 (+39) 55 (2:a)
Almtuna borta: 23 5 0 0 1 53-78 (-25) 16 (13:e)

Skottprocent:
Oskarshamn 9,84% (6:a)
Almtuna 8,83% (11:a)

I Oskarshamn hittar vi John Dahlström och Marcus Modigs som båda har ett förflutet i Almtuna. I Almtuna finns Per Svensson med ett förflutet i Oskarshamn.

Målvakter: Arvid Ljung 91,52% GAA 2,58; Oscar Fröberg 88,19% GAA 3,40

Almtuna bör hålla sig borta från botbänken i morgon då Oskarshamn är seriens näst bästa lag i powerplay med mål på drygt vart fjärde överläge. En titt i Fair Play ligan ger att Oskarshamn har dragit på sig 166 stycken 2 minuters utvisningar, 2 stycken 5 minuters utvisningar, 1 styck 10 minuters utvisning och 2 matchstraff. Almtuna har dragit på sig 175 stycken 2 minuters utvisningar, 3 stycken 5 minuters utvisningar, 2 stycken 10 minuters utvisningar och 5 matchstraff.

Powerplay:
Oskarshamn 25,17% 37-3 (2:a)
Almtuna 18,62% 27-4 (9:a)

Boxplay:
Oskarshamn 84,29% 4-22 (3:a)
Almtuna 81,29% 4-29 (5:a)

Almtuna som har bott nere i Oskarshamn under denna lilla road trip på bortaplan har samma trupp tillgänglig som senast i den viktiga 3-0 segern över Tingsryd. Det finns ett litet frågetecken för Oscar Milton dock.

Ni som inte åker till Oskarshamn för att stötta killarna på plats vet väl att ni kan följa matchen hos Latitude-59 på storbildsskärm tillsammans med andra supportrar?

Glöm inte att gå in på Facebooksidan för Latitude -59 - Tippa och vinn en plats i GULDSOFFAN för två personer. Inklusive mat.

Så här tävlar du:
Dela inlägget - skriv ner slutresultatet (ordinarie speltid) samt i vilken minut första målet görs i kommentarsfältet senast kl. 19:00 på fredag.

Norrlands för 45kr (59kr) mellan 18-21 (endast i sportbaren)

Mat som serveras är: Pubmenyn… mer info på Latitunde-59 hemsida.

Boka ditt bord på Latitude-59: Tel. 018/249000 eller på deras hemsida.