Utvisningarna kostsamma
Publicerad: 2021-01-31
Det blir förlust på bortaplan mot Södertälje med 2-4 ikväll. Utvisningarna blev avgörande då Södertälje kunde göra två i powerplay samt ett sekunder efter att vi blivit fulltaliga - sista målet kom i tom kasse när Håkansson plockats ut i jakten på en kvittering.

Södertälje får omgående ett friläge men skottet av Olesen går utanför och returen går i utsida stolpe. Almtuna sticker upp och har ett avslut men så har Södertälje sedan en puck i stolpen efter det. Gästerna kommer igen efter det och skapar lägen. Södertälje drar sedan på sig matchens första utvisning 04:58 som man dock reder ut. Vid powerbreak 10:31 är skotten 2-7.

Spelet flyter sedan på och hemmalaget har ett par vassa skott som Håkansson är med på och så sticker Almtuna upp och skapar ett tungt skott med styrning på där Rynnäs gör en bra räddning. Med 19:26 spelat drar Almtuna på sig en utvisning som följer med in i andra perioden. Vi har 0-0 med oss in i pausvilan och skotten är 6-8.

Hemmalaget får utdelning i sitt numerära överläge efter 20:37 när Lindbäck hittar krysset bakom Håkansson från slottet och det är 1-0. Hemmalaget drar sedan på sig en utvisning 21:29 och Södertälje drar på sig en ny utvisning 22:11. Almtuna har tryck i spel fem mot tre men avsluten går oftast utanför och hemmalaget reser ut de båda utvisningarna.

1-1 kommer dock 27:05 genom Marcus Karlström som skjuter från höger tekningscirkel i krysset bakom Rynnäs efter att man haft några bra lägen innan. Södertälje får spela sex mot fem ett tag då det är avvaktande utvisning på Almtuna - en utvisning som verkställs 31:08. Det blir samtidigt powerbreak och skotten är då 3-5.

Gästerna reder ut det numerära underläget på ett bra sätt. Åsell framför mål får passet men han får ingen renträff med cirka 5:25 kvar av perioden. Klockan rullar på utan några jätteheta lägen sedan. Med cirka 2 minuter kvar av perioden har hemmalaget ett trck där Håkansson är med och räddar avslutet. 38:41 drar Almtuna på sig en utvisning och Södertälje skapar chanser i slutsekunderna men vi har 1-1 med oss i paus. Skotten är 9-7.

Södertälje inleder tredje perioden med en man mer och 2-1 kommer 40:45 genom Olesen som från slottet kan sätta pucken efter att det varit en rörig situation framför Håkansson där Almtuna inte kan få undan pucken. Målet kom sekunder efter att Almtuna blivit fulltaliga. Energi på nytt till hemmalaget så klart och man har momentum och för spelet nu. Almtuna tar timeout 46:23 - då är skotten 6-0.

Lagen skapar några lägen i var sedan - Håkansson är bland annat vaken på styrningen av hemmalaget. Efter ett avbrott för blodvite så kommer hemmalaget två mot en men Håkansson är med och avvärjer. Almtuna ligger sedan på och Aronsson har ett avslut som Rynnäs räddar. Markus Karström har sedan ett avslut innan Hasa 49:42 kan kvittera till 2-2 med ett skott utifrån upp i krysset. En bra period för gästerna nu som har ett mycket bra läge att ta ledningen efter cirka XX och sedan är hemmalaget framme och skapar men Håkansson är med. Vid powerbreak 51:17 är skotten 10-5.

Almtuna drar på sig en utvisning 51:22 men man rider ut stormen från hemmalaget. Tiden rullar sedan på och båda lagen har sina lägen. Norbäck har ett riktigt fint läge men kan inte överlista Rynnäs - strax efteråt - 56:38 drar Almtuna på sig en utvisning och Södertälje tar timeout.

Då kan Aronsson sätta 3-2 efter 57:45 i numerära överläget när han slår in en retur framför mål. Almtuna tar ut Håkansson efter 58:11 i ett försök att kvittera. Gästerna trycker på och har lägen men det blir istället 4-2 i öppen kasse genom Alba 59:47. Södertälje vinner matchen och skotten är 18-8 - totalt 33-23.

- Jag är besviken. Vi förlorar matchen idag på att vi…… Vi har ingen bra disciplin och det är jobbigt/tråkigt, vad man nu ska säga, att gång på gång sitta och säga att vi gör en bra match, vi gör en bra match - och så förlorar vi ändå på liknande sätt. Det är något vi kommer att ta tag i nu annars så kommer vi att fortsätta att tappa poäng på just den delen, säger Robert Kimby.

Highlights Publiceras 210201 07:00