Dam: Södertälje vann igen
Publicerad: 2018-12-08
Dam
Södertälje leder serien och för tredje gången blev de för svåra för våra damer. Denna gång stod de som segrare med 4-2 i sin hemmarink.

I den första perioden ger Denice Håkansson hemmalaget ledningen med 1-0 efter 06:12. Almtuna har ett powerplay i slutet av perioden men kan inte få hål på Ida Nordström. Skotten i den första perioden är 16-4.

-Slarvig första period, vi var bra dom första minuterna. Efter första målet, som gick i mål via en olycklig styrning via vår spelare, så tappade vi spelet för stunden och SSK höjde sig och vi sänkte oss, skriver tjejerna till redaktionen.

I mittenakten så ger Daniela Karlsson Södertälje ledningen med 2-0 tidigt. Almtuna har ett nytt powerplay men kan inte spräcka sin målnolla där heller. Istället kommer 3-0 genom Ella Jämsén 33:20. Nytt powerplay för Almtuna i slutet av perioden men inget mål kommer här heller. Skotten är 17-8.

-Vi hade svårt att komma fram med passningar, slutade visa kämpaglöd. Sen släppte vi in två mål och spelet var lite ansträngt under större delen av perioden, skriver tjejerna till redaktionen.

I tredje perioden gör hemmalagets Beatrice Hjälm 4-0 tidigt. Men 45:56 kan Kirsten Waaler sätta dit Almtunas första mål. När Almtuna får spela powerplay för fjärde gången så kan sedan Olivia Barragree göra 4-2 efter 56:21- det blir också slutresultatet. Skotten är 14-11 och totalt 47-23.

-Vi höjer oss, visade att vi ville, alla började kämpa. Under tredje perioden så pratade vi mera och det resulterade i vi vann perioden, alltså vi får in 2 mål, skriver tjejerna till redaktionen.