J20: storseger mot seriefyran
Publicerad: 2019-11-18
Junior
J20-laget åkte till Sollentuna och gjorde processen kort med seriefyran på deras egen hemmaplan - 1-7 skrevs slutresultatet till.

Redan efter 01:43 kan Lukas Carlsson spräcka målnollan med sitt 0-1. När Almtuna sedan får en utvisning så kommer även 0-2 i numerärt underläge genom William Berntö. 08:47 ökat Jack Karlsson på till 0-3 och Sollentuna tar timeout samt byter målvakt. Sollentuna kan sedan reda ut ett numerärt underläge men när man drar på sig två nya i tät följd så kommer 0-4 genom Oscar Sarhus efter 19:56 med två man mer på banan - tungt för Sollentuna så klart. Skotten är 3-16.

Almtuna inleder andra perioden med en man mer eftersom en utvisning från första perioden följer med från fösta men det reder hemmalaget ut. Hemmalaget får sedan chansen i powerplay men Det klarar Almtuna av och sedan kommer 0-5 genom Ludwig Vesterlund istället då klockan visar 27:14. Hemmalaget drar på sig en ny utvisning sedan men Almtuna kan inte öka på sin målskörd i överläget. Almtuna drar sedan på sig två utvisningar i rad utan att Sollentuna kan utnyttja det och i slutminuten får båda lagen varsin ny utvisning i tät följd men vi har 0-5 efter två perioder. Skotten är 10-10.

Den tredje perioden inleds med två snabba mål för Almtuna då Lukas Carlsson kan sätta dit 0-6 efter 40:21 och 43:10 kan han även sätta 0-7. Hemmalaget reder sedan ut ett numerärt överläge innan man kan spräcka Albin Åhrströms målnolla i eget numerärt överläge efter 52:38. Almtuna får sedan en två minuters utvisning samtidigt som Sollentuna får ett matchstraff. Almtuna drar på sig en ny utvisning när man spelar med en man mer och vi får inte se fler mål i matchen som därmed slutar 1-7. Skotten är 6-12 och totalt 19-38.

-En helt okay prestation men inte mer. Vi kommer upp i tävlingsmomentet. Skönt med med lite produktion i form av 7 mål. Sollentuna gör dock vår resa lite för lätt - vilket gör att vi inte utmanas så hårt i matchen, säger Serhan Cicek.