Förlust mot seriesuveränen
Publicerad: 2022-01-16
Dam
Match mot seriesuveränen Södertälje slutade inte oväntat med förlust för våra damer. Hemmalaget tar ett tidigt grepp om matchen och har hela 5-0 efter första perioden – resten av matchen är målmässigt jämn då det slutar 7-2.

Södertälje tar kommandot i matchen från start och kan genom Pia Pren göra 1-0 efter 32 sekunder. Julija Blazinsek ökar på till 2-0 efter 02:48. Almtuna drar på sig en utvisning sedan men reder ut den. Idiria Bosh gör sedan 3-0 11:37.

Julia Blazinek ser sedan till att göra hattrick när hon 14:52 gör 4-0 och i numerärt överläge 17:44 5-0. Det är vad lagen har med sig in i periodpausen – skotten är 14-2.

I andra perioden så drar Almtuna på sig två utvisningar och vid den andra så kan Isabella Horvarth 30:26 göra 6-0 för Södertälje. 33:52 får Almtuna spela i numerärt överläge men kan inte utnyttja det.

Men 37:24 kan Elina Ingemarsson göra 6-1 för sitt Almtuna istället. 39:35 drar Södertälje på sig en ny utvisning som följer med in i tredje perioden. Skotten är 13-7.

Almtuna inleder tredje perioden med powerplay. Det är dock Södertälje som kan öka på sin ledning till 7-1 40:35 i underläge genom Pia Pren. Hemmalaget drar på sig en ny utvisning som man reder ut.

Josefin Pagander kan sedan 46:36 reducera till 7-2 för sitt Almtuna. Gästerna reder sedan ut en utvisning och sedan rullar tiden på utan fler mål. Skotten är 12-12 och totalt 39-21.