J18: Storseger mot Nyköping
Publicerad: 2019-11-10
J18-laget studsade tillbaka efter det tuffa tappet senast på hemmaplan - idag slogs Nyköping tillbaka med 9-2 på bortaplan.

Nyköping får en drömöppning med 1-0 redan efter 38 sekunder genom Linus Malm. Men Almtuna svarar snabbt då Elias Cervin kan kvittera till 1-1 efter 01:32. Sedan får vi vänta till 16:37 innan Rasmus Blomqvist kan ge Almtuna ledningen med sitt 1-2 som också blir periodsiffrorna. Skotten är 8-9.

Om hemmalaget hade en drömöppning av matchen så har Almtuna det samma i andra perioden. Redan efter 21:05 kan Erik Andersson göra 1-3 och Lucas Torstensson sätter också 1-4 27 sekunder senare. Erik Andersson kan sedan fylla på med 1-5 efter 24:06 och Almtuna har skaffat sig ett bra grepp om matchen. Båda lagen har sedan varsitt powerplay utan att få utdelning. När sedan Oliver Pentler gör 1-6 efter 33:48 så byter hemmalaget målvakt. Men det hjälper inte då Johan Franzén ökar på med 1-7 efter 34:43. Almtuna drar sedan på sig en utvisning som man dock reder ut. 38:39 kan sedan Lucas Thorstensson sätta 1-8 vilket är ställningen efter två perioder. Skotten är 12-16.

Almtuna gör ett målvaktsbyte till tredje perioden. Man börjar också med att dra på sig några utvisningar. Först en två minuters utvisning som man reder ut men när man tar ett matchstraff så kan Nyköping reducera till 2-8 efter 52:38. Hemmalaget drar sedan på sig en utvisning som man dock reder ut. 2-9 kommer istället efter 56:49 genom Rasmus Hahnebeck och det blir också slutresultatet - lagen drar på sig varsitt matchstraff i slutet och hemmalaget ytterligare en tvåa med 29 sekunder kvar. Skotten i den tredje perioden är 7-5 och totalt 27-30.

-Det är en hyfsad första period men vi är inte riktigt vakna i spelet med puck. Däremot i andra perioden så körde vi på väldigt bra och öste i mål och avgjorde matchen på fem minuter. Vi var flera nivårer bättre, säger Kalle Björklund.