Inför Hudiksvall
Publicerad: 2019-04-04
Efter storsegern mot Tranås är det ny match på fredagen då Hudiksvall kommer på besök. Gästerna har två segrar på de sex inledande omgångarna jämfört med Almtunas fyra. I Hudiksvall vann Almtuna med 4-2 - kan man ta en ny seger?

Hudiksvall kommer till spel med två raka förluster i ryggen Tranås 1-3 och Vita Hästen 0-3 - båda matcherna på sin hemmaplan. Almtuna vann som bekant senast med hela 7-1 borta mot Tranås. Fredagens gäster ligger på näst sista plats i tabellen och chanserna att vara med i striden om de två topplaceringarna måste ses som borta.

I första mötet laget emellan så tog Almtuna snabbt kommandot och skaffade sig en 4-0 ledning i den första perioden. De två avslutande perioderna vann alltså Hudiksvall. Ska Almtuna vinna så måste man ha respekt för motståndaren och vara ödmjuka inför uppgiften. Det var man senast mot Tranås och förhoppningsvis fortsätter laget på det spåret.

I Hudiksvall finns före detta Almtuna-spelarna Erik Flood, Henric Nordin och Simon Löf.

Målvakter: Andreas Bosson 92,16% GAA 1,76; Magnus Åkerlund 86,96% GAA 4,13

Special teams avgör ofta matcher och Almtuna måste se upp i både över- och underläge. Hudiksvall är seriens bästa lag med en man mindre och har spelat 2-2 i den spelformen. I numerärt överläge har man den alltid farlige gamla kämpen Conny Strömberg och har 3-0 i den spelformen.

Tittar vi i Fair play-ligan så har Almtuna dragit på sig 26 stycken 2 minuters utvisningar samt ett 20 minuters straff på slutsignalen i en match. Hudiksvall har dragit på sig 26 stycken 2 minuters utvisningar.

Powerplay:
Almtuna 33,33% 7-1 (2:a)
Hudiksvall 25,00% 3-0 (3:a)

Boxplay:
Almtuna 75,00% 0-6 (2:a)
Hudiksvall 90,91% 2-2 (1:a)

Almtuna har samma manskap tillgängliga för spel som senast mot Tranås. Saknas gör långtidsskadade Jesper Mångs och Tobias Hage. Definitiva laguppställningen släpps en timme före matchstart.

Självklart ska du ta dig till ishallen och heja fram våra rödvita iskrigare i kampen om poäng och de två topplaceringarna i tabellen som ger spel i hockeyAllsvenskan. Ditt stöd är viktigt för killarna ute på isen. Kan du av någon anledning inte ta dig till ishallen så sänds matchen på Aftonbladet (SE HÄR) om du har plusmedlemskap.