Tung fredagskväll i Oskarshamn
Publicerad: 2019-02-22
Nej, Oskarshamn är inte en drömmotståndare för Almtuna denna säsong - milt sagt. 0-4, 2-7 och ikväll 0-5 har de tre matcherna slutat med Almtunas siffror först. Det rann iväg i tredje perioden ikväll då hemmalaget gjorde tre mål.

I den första perioden får vi efter cirka 11 minuter se ett friläge för Hertzberg där han gör en dragning men Åhman i hemmakassen är där med benskyddet i en riktigt bra räddning. Istället är det Oskarshamn som kan sätta 1-0 efter 13:30. Det är Kajak som tar pucken bakom förlängda mållinjen och bryter in från höger och sätter pucken vid bortre stolpen. Det är inte så många heta chanser i perioden men vi noterar en farlig styrning av Lunsjö med cirka 3:30 kvar av perioden. hemmalaget skapade något fler lägen dock och går också till pausvila med en ledning. Skotten är 7-7.

Almtuna inleder andra perioden i numerärt överläge då en utvisning följer med från första perioden. Man har två vassa skott men sedan är det Dahlström som kan göra 2-0 i numerärt underläge sedan Engsund snott pucken vid kortsargen i Almtunas zon och frispelar sedan Dahlström i slottet och han prickskjuter in pucken. Åter igen är hemmalaget lite hetare i denna period och har med sig en tvåmålsledning in i paus. Skotten är 9-8.

I tredje perioden har Léman ett skott i nederkant av ribban men pucken vill inte in ikväll för Almtuna. Istället kan Hutchings sätta 3-0 efter 44:09. Hemmalaget biter sig fast i Almtunas zo och sedan kan Hutchings sätta pucken med ett skott från sin position högt i slottet. När hemmalaget har powerplay så kommer sedan 4-0 genom Hutchings igen. Han skjuter ett direktskott från vänster tekningscirkel som sitter. 50:54 kan sedan Sointu sätta 5-0 lite för enkelt. Hemmalaget gör ytterligare ett mål men det döms dock bort för hög klubba. Almtuna får vända hem med en ny stor förlust mot Oskarshamn som nollat Almtuna två gånger hittills denna säsong. Skotten är 10-7 och totalt 26-22.

Pantern vinner sin match ikväll och Tingsryd tar en poäng vilket gör att Almtuna är 2 poäng efter Tingsryd och 6 poäng efter Pantern. Almtuna har sämre målskillnad än Tingsryd vilket i princip gör det till 3 poäng.

-Det är helt ok i två perioder vi hamnar i olyckligt 2-0 underläge vårt eget powerplay men vi repar oss ändå okay i den perioden för att sedan i tredje perioden tappa huvudet helt och bara åka runt och akta oss vi vågar inte ta kroppen och vi är för sent ute. Då är Oskarshamn ett alldeles för skickligt lag och då blir det som det blir, säger Nichlas Falk.

Det är lite typiskt också. Hertzberg är fri strax innan 1-0 och Léman har ett skott i ribban strax innan 3-0. -Ja,det studsar inte med heller men det är sånt som händer. Det gäller att fortsätta att spela ändå. Det går inte att tumma på nånting utan en match varar i 60 minuter, avslutar Nichlas Falk från bussen på väg hem.