Djurgården vann första träningsmatchen
Publicerad: 2018-08-09

Djurgården besegrade Almtuna i den trösta träningsmatchen för säsongen. När matchen var över lös 2-5 på tavlan efter två sena mål av gästerna.

I den första perioden märktes det tydligt att det var en tidig träningsmatch då benen for lite hit och dit på spelarna i de båda lagen och pucken hamnade inte alltid där man ville på klubbladet. Det var dock gästande SHL-laget Djurgården som var bäst i den inledande perioden - då klev Oskar Fröberg fram stort och stängde igen så att Almtuna var med i matchen. Hemmalaget saknade dock inte chanser - bland annat hade Mårtensson och Per Svensson ett friläge i var. Skotten var 5-13.

I den andra perioden var det jämnare och 26:30 kom 1-0 från Lunsjös klubba - framspelad av Santesson skickade han från slottet in pucken bakom Jensen i Djurgårdsmålet. Gästerna svarade dock omgående då Axelsson kunde slå in en retur framför mål 27:03 och vi hade 1-1. Djurgården kunde sedan ta ledningen efter 30:53 genom Andersson som styr in pucken framför mål. Almtuna kommer dock igen och 2-2 görs av Santesson som fick passet av Lunsjö - två killar som verkar ha en bra kemi ute på isen. I slutsekunderna av perioden kan Djurgårdens Josefsson ge sitt lag ledningen via ett handledsskott utifrån som går in bakom Fröberg. Ett tungt mål då det kom 39:52 och det är 2-3 efter andra perioden. Skotten är 10-9.

I den tredje perioden så försöker Almtuna komma ikapp och skapar också några lägen - bland annat genom Milton två gånger om em hemmalaget gör inte fler mål i matchen. istället är det Almtuna-fostrade Alsing som kommer direkt från utvisningsbåset och blir fint framspelad till ett friläge och 2-4 sitter efter 58.03. När sedan Almtuna plockar ut Fröberg i målet för att göra ett sista försök att komma ikapp så kan gästernas Eriksson fastställa slutresultatet 2-5 i öppen kasse. Skotten i tredje perioden är 6-6 och totalt 21-28.

Djurgården var lite tyngre och framför allt i den första perioden bättre - det jämnade dock ut sig i andra och tredje perioden. Almtuna kommer tillbaka i matchen och spelar långa stunder bra för att vara en första träningsmatch för säsongen. Tränarna fick nog flera positiva besked i matchen.

Nu väntar ett Aros-derby på bortaplan i andra träningsmatchen - nykomlingen Västerås står nämligen för motståndet i ABB Arena onsdagen den 15 augusti.

Hör vad tränare Marcus Ragnarsson, Oscar Fröberg, Erik Santesson och Alexander Lunsjö sa efter matchen: