Dam: Ny förlust mot serieledarna
Publicerad: 2018-12-02
Dam
Våra damer mötte idag serieledande SDE 2 på bortaplan. Det var en tuff uppgift från start men de 11 man man kom till spel med stred tappert och fick ”bara” stryk med 4-1 denna gång - ett fall framåt jämfört med förra mötet.

Den första perioden slutar 2-0 till hemmalaget - båda målen av Hanna Åström. skotten är 16-3.

-Vi var stressade och spelet blev lite rörigt. Vi stirrade för mycket på puck och tappade markeringar, speciellt framför eget mål. SDE 2 hade högt tempo och tryckte ner oss i zon med ett bra passningsspel och högt skridskotempo, säger Harri Mannström.

Mittenperioden bjöd inte på några mål - Almtuna har ett boxplay som man reder ut och skotten är 15-7.

-Spelet blev bättre och vi vårdade pucken bättre, vilket lugnade ner spelet och vi fick struktur på spelet. Vi höll positionerna bättre och hade bättre markering av motståndarna. Det var bättre passningar och vi fick några bra lägen, men utan att få utdelning, säger Harri Mannström.

Ett snabbt mål till 3-0 kom i tredje perioden genom hemmalagets Klara Kenttälä. Sedan dröjde det till 54:22 innan Aoife Leacy kunde göra 4-0. Knappa mitten senare kunde Olivia Barragree reducera till 4-1 vilket också blev slutresultatet. Skotten är 18-6 och totalt 49-16.

-En märkbar tempoökningoch långa byten resulterade i att vi ofta fastnade i genen zon, lite som i den första perioden. I slutminuterna kunde Olivia Barragree få in pucken i mål genom en sidledsförflyttning. Vi pratade mer i tredje perioden och skapade flera bra lägen men pucken studsade oftast till SDE 2s fördel, säger Harri Mannström och avslutar:
_-Överlag var det en bättre match än den förra. Men det är tungt att åka med bara 11 spelare. Det blir tufft att hålla tempot i 60 minuter. Allt för långa byten och att vi inte spelade klart varje spelsituation var kanske största faktorerna till slutresultatet idag. _