Dam: Serieledarna vann knappt
Publicerad: 2019-12-19
Dam
Ikväll tog Almtunas damer emot serieledande Haninge Anchors och visst vann gästerna - men det var inte med några stora siffror. Våra tjejer stred på bra men fick till slut ge sig med 1-3 som slutresultat till serieledarna.

Serieledande Haninge Anchors tar en tidig ledning i matchen då Pusle Dyring-Andersen sätter 0-1 redan efter 01:19. Almtuna kna sedan reda ut ett numerärt underläge i mitten av perioden innan Pusle Dyring-Andersen kan öka på till 0-2 för gästerna efter 16:36. Men Josefine Pagander ger Almtuna hopp med ett psykologiskt viktigt mål efter 19.19 och vi har 1-2 med oss in i paus. Skotten är 3-16.

-Det blir en tuff start på matchen med ett tidigt mål mot oss. Vi fortsätter med en stor press mot oss och vi jobbar oftast en mot en. Det resulterade i att Haninge kan göra ett mål till. Vi avslutar dock perioden bättre, skapar några chanser och kan reducera på slutet, säger Tom Holén.

Den andra perioden blir mållös trots att Almtuna får chansen med en man mer tre gånger. Tindra Oknefjell och Haninge Anchors reder ut det hela och vi har fortsatt 1-2 i matchen. Skotten är 7-17.

-Det är en grym period av tjejerna. Vi spelar riktigt bra och hjälper varandra på ett mycket bra sätt. Vi spelar jämt med Haninge och byter chanser, säger Tom Holén.

I den tredje perioden får Almtuna chansen med en man mer för fjärde gången men kan inte utnyttja läget denna gång heller. Istället kan Emelie Olsson göra 1-3 efter 53:45. Almtuna reder ut ett numerärt underläge i slutet och matchen slutar 1-3 till serieledande Haninge Anchors. Skotten är 7-17 och totalt 17-50.

-Vi fortsätter att kämpa och skapar några mycket bra chanser men får inte utdelning. Istället kan Haninge göra 1-3, säger Tom Holén aoch avslutar:
-Men vi slutar inte att kämpa utan trycker på framåt och trycker tillbaka Haninge stundtals men gör tyvärr inget mål.