Tufft och tight igen och en poäng
Publicerad: 2021-10-15
Herr
Det var tjurigt ute på isen och en tuff tight match ännu en gång mot Södertälje. Även denna gång är det oavgjort efter 60 minuters spel och Södertälje kniper än en gång bonuspoängen - nu efter avgörande i förlängningen. Golovkovs två mål och Hertzbergs kyliga kvittering gav en poäng som dock kunde ha varit tre om man tagit tillvara på lägena efter kvitteringen.

Det är Södertälje som tar ledningen i matchen efter att ha skapat ett bra tryck mot Almtunas mål under en längre stund. Malmström kan då efter 04:42 ta tillvara på en retur framför Eliasson och det står 1-0. Almtuna jobbar sig in i perioden och skapar också ett litet tryck samt får en utvisning med sig. Men Södertälje reder ut underläget.

1-1 kommer istället efter 15:59 då Golovkovs blir ren framför Tolopilo i hemmamålet och lyfter in en backhand. Södertälje får spela powerplay efter 17:51och då gör man 2-1 efter 19:51 - samma sekund som Almtuna ska bli fulltaliga. Anderberg skjuter på mål från blå och pucken hittar in bakom Eliasson som har en hemmaspelare framför sig. Skotten i perioden är 7-5.

Södertälje kommer två mot en efter cirka 22:30 men Eliasson ser till att freda sitt mål. Det kommer efter cirka sex minuters spel en period med lite öppnare spel och lägen åt båda håll. Dock är det fortsatt få skott som går på mål. Almtunas drar på sig en utvisning efter 27:44 som man kan reda ut. Ny utvisning för Almtuna 32:16 efter en stunds sargbök i Almtunas zon. Även den utvisningen kan man döda.

Tiden rullar på utan att det kommer några mål. Det blir lite heta känslor i omgångar på slutet och vi får till slut med 2 utvisningar för Almtuna och en för Södertälje efter 39:47. Nya heta känslor direkt efter tekning där inga utvisningar kommer även om båda lagen kanske tycker att dem skulle ha något med sig där - framför allt gästerna då en hemmaspelare kommer in i efterhand bakifrån och stöter i rygg med händer och klubba. Skotten är 6-4.

Tredje perioden börjas med powerplay för Södertälje och då kommer 3-1 efter 41:44 genom Ullman som skjuter från blå med mycket trafik framför Eliasson. Gollovkovs ser dock till att Almtuna får kontakt igen då han snor pucken i anfallszon och snyggt hittar luckan högt bakom Tolopilo - 3-2 efter 43:53. Benker har ett riktigt fint läge framför mål för kvittering efter knappa 49:30. Gästerna fortsätter jaga och Skapar en del lägen men det gör även hemmalaget. För Almtunas del så har till exempel Harlestam och Hertzberg bra lägen.

Powerplay för Almtuna efter 53:34 och då kommer 3-3 efter 55:03 i överläget. Han kan dra försvarare och kommer ren med Tolooilo och är säkerheten själv med avslutet. Höglund har direkt efter ett mycket fint läge också. Det är helt klart Almtuna som skapar mest i slutet. Skotten är 10-12.

I förlängningen skapar båda lagen sina lägen för avgörande och det blir Brett Pollok som kan avgöra matchen med sitt 4-3 mål med ett avslut från höger som går in vid bortre stolpen efter 62:10. Skotten är 2-1 och totalt 26-22.

- Vi får inte in puckarna i matchavgörande moment. Det gäller att vara noggrannare och brutalare och avgöra matcherna när vi får chansen, säger Mattias Zackrisson apropå att man var på gång och skapade lägen för att avgöra efter kvitteringen till 3-3.

Det var grinigt där ute idag
- Det var lite hett. Det var mycket känslor från matchen innan. Det var kamp där ute, en hockeymatch som spelades och det var kul.

Surt som sagt att inte vinna, men ni tuggar på alla fall och plockar poäng.
- Det är så faktiskt att vi får vara nöjda med ändå, att vi tar matchen till förlängning fast vi ligger under med två mål. Samtidigt är jag jäkligt missnöjd för jag tycker att på små detaljer så hade vi haft sex poäng istället för två. Om vi hade satt våra chanser så hade vi haft sex men nu har vi bara två. Det är lite frustrerande men det är bara att ladda om och tagga till till träningen i morgon och Troja/Ljungby på onsdag.