J20: Seger i en tight match
Publicerad: 2018-12-03
J20-laget vann ikväll en tight match mot Vallentuna. Det var länge en mållös match men när drygt halva tredje perioden var spelad fick man in ett mål och kunde sedan definitivt avgöra med en minut kvar.

Kvällens match för vårt J20-lag blev en målsnål historia. De två första perioderna bjöd inte på några mål - det enda noterade i matchprotokollet så längt var två utvisningar för gästande Vallentuna. Skotten i de två perioderna var 9-6 och 14-4.

I den tredje perioden kunde sedan Almtunas Jesper Söder sätta 1-0 50:49 när man hade sitt och matchens tredje powerplay. Det hela avgörs sedan när Vallentuna i ett sista försök plockar ut sin målvakt i jakten på en kvittering - då kan Jesper Söder göra sitt och matchens andra mål i det tomma målet. Skotten är 12-10 och 35-20 totalt.

-Det är mycket bättre intensitet och anfallsspel idag. Spelet med puck var bra så tempot är jag nöjd med. Sedan var det mycket avslut som var dåliga utifrån läget men det viktiga nu är att vi lyckas skapa lägen med det tempo vi hade och att passningar stämde, säger Kalle Björklöund efter matchen och avslutar:
-Bra att det var tight så att vi lär oss att hitta vägar att vinna.

Även Huddinge vann en tight match med 2-1 ikväll så tabelläget är det samma som tidigare.