Tappad ledning slutar i övertidsförust.
Publicerad: 2018-02-17

Almtuna har ledningen tre gånger om men lyckats inte knyta ihop säcken utan får åka hem till Uppsala med endast 1 poäng.

Matchen startar händelserikt och Almtuna drar på sig en utvisning 00.38 redan genom Albin Lundin, BIK Karlskoga som faktiskt ligger  bra till i både PP och BP ligan har dock svårt att skapa något och Almtuna klarar ut och efteråt kommer målet åt andra hållet när Jacob Svensson göra en soloprestation med en åkning från egen zon hela vägen upp innan han knäpper upp den i närmsta krysset, 1-0 Almtuna. Efter detta har BIK Karlskoga sin hetaste chans i matchen när Fredrik Höggren sköt nära målet men Arvid Ljung gör en fin prestation när han får ut benskyddet. Olle Eriksson Ek får även vissa klass i ett halvt friläge från Almtuna med en fin räddning. Spelet går sedan i vågor där framförallt Arvid Ljung får fortsatt göra ett par fina räddningar. När perioden sedan att på väg att rinna ut m får ett kann så kommer även 2-0 för Almtuna genom Gustav Lindström som får ett kanonläge och gör inget misstag utan sätter pucken säkert, mål för andra matchen i rad och sjätte målet för säsongen ifrån Gustav.

Andra perioden startar även raskt när Filip Ahl sätter 1-2 redan efter 38 sekunder på pass ifrån Isac Skedung och David Suvanto och en smakstart på anra för BIK. Almtuna ska dock dra ifrån igen efter att Oscar Milton skjuter släpper Eriksson Ek en retur som Lucas Sandström tar hand om och sätter 3-1 mellan benen på målvakten. Det fortsätter sedan hända grejer när Karlskogas målskytt Filip Ahl får ett friläge efter en briljant pass men Arvid Ljung med räddningen som styrs över målet.  Bara två minuter senare åker Gustaf Thorell ut och powerplay för Almtuna, där får man till ett bra tryck och är nära att sätta  fyran men BIK Karlskoga klarar sig och blir fulltaliga. 09.53 är det Almtunas tur att sätta sig 2 min tripping. Sedan blir det tungt för bortalaget när Linus Rotbakken visas ut och spel i 3 mot 5 i 1 minut och 49 sekunder och då smäller det när Isac Skedung styr in 2-3 på skott ifrån Rasmus Bengtsson och fortsatt powerplay spel för Karlskoga. 4 mot 5 spelet klarar Almtuna ut och spel i 5 mot 5 igen. Utvisningarna fortsätter sedan dugga tätt när Ahl visas ut men Almtuna får inte till något spel utan istället kommer Filip Ahl ut från utvisningsbåset efter en felpass från Per Svensson och sätter kvitteringen 3-3 och Ahls andra mål i matchen. Helt jämnt inför tredje.

BIK Karlskoga får periodens första chans som slutar med ett täck och bra räddning och spelet vänder och Linus Rotbakken i fronten som går igenom försvaret efter en fin passa och sätter 3-4 mellan benen på Eriksson Ek så Almtuna i ledning igen. 07.11 får sedan BIK Karlskoga chansen att kvittera efter att Viktor Hertzberg visats ut 2 min, ett numerärt underläge hemmalaget inte skapar något nämnvärt i. Man får docken andra chans efter att Daniel Ljunggren ådrar sig en utvisning vid powerbreaket 11 minuter in. Denna gång får Karlskoga till ett hårt tryck mot Arvid Ljung men Almtuna håller ut med ca 7 minuter kvar av perioden. När det såg ut som att tiden skulle segla iväg för Karlskoga sitter kvitteringen i spel 6 mot 5 med 25 sekunder kvar av perioden och matchen går till övertid.

Där avgörs matchens snabbt genom ett fint skott ifrån Fredrik Höggren efter han vänt om sin spelare.

Nästa match hemma mot Leksand på onsdag.