Seger mot Sollentuna för J20-laget
Publicerad: 2021-10-11
J20-laget vände hem från Sollentuna med tre nya poäng i bagaget och utökad serieledning då Nacka slog Huddinge ikväll.

Almtuna reder ut två utvisningar - den första kom redan efter 29 sekunder. När Sollentuna sedan drar på sig en utvisning så spräcker Mai Crnkic målnollan i matchen och även för egen del i årets seriespel med J20-laget. 0-1 målet kommer efter 15:46 och fler mål faller inte i perioden trots att båda lagen får chansen med en man mer innan paus. Skotten är 5-11.

I andra perioden inleder hemmalaget med en man mer då Almtunas utvisning från första perioden följer med in här. Nästan mål i matchen dröjer dock till 26:02 när Dennis Björkman håller sig framme och får in pucken bakom Albin Edling i hemmamålet. 0-3 kommer sedan efter 29:08 genom Andreas Westlund. Men Sollentuna kan reducera till 1-3 39:43. Det är också vad lagen har med sig in i periodpaus. Sollentuna drar på sig en utvisning med 8 sekunder kvar av perioden. Skotten är 9-19.

William Proos ser till att det blir 1-4 på tavlan efter 40:35 i det powerplay som följer med från andra perioden. Hemmalaget klarar sedan av ett numerärt underläge innan man efter 50:10 genom Frank Vicente Floreberg kan göra 2-4. Almtuna reder sedan ut två numerära underlägen och Sollentuna ett. Med 50 sekunder kvar så drar Almtuna på sig en ny utvisning men kan hålla undan och vinna matchen. Skotten är 5-13 och totalt 19-43.

- Ett fall framåt spelmässigt. Lite seg start kanske, men i andra och tredje perioden hittar vi tillbaka till vårt spel. Vi är noggrannare med pucken, hittar bra vägar ur egen zon och får långa anfall. Helt klart ett par pusselbitar att ta med oss, säger Jimmy Anderström