Poäng i returen
Publicerad: 2022-10-01
Junior
Gårdagens möte med Timrå slutade i en klar förlust men idag fick vårt J20-lag med sig poäng. Bra start på matchen även idag samtidigt som Timrå vände på steken innan kvitteringen kom i slutminuterna. I förlängningen kunde Sedan Timrå avgöra och vinner med 4-3.

Precis som i gårdagens match så inleder vårt J20-lag bra och man får också utdelning då Mai Crnkic kan sätta 1-0 efter 04:37. Det är knappt två minuter efter ledningsmålet innan Oliver Pentler kan öka på till 2-0. En utvisning strax efter Olivers mål reder vi ut och vi har 2-0 med oss in i periodvilan. Skotten är 9-10.

I andra perioden så kommer hemmalaget igen starkt och 30:09 spräcker man sin målnolla när William Hildebertszon gör 12-2. Mot slutet av perioden kan också Carl Jacobson kvittera till 2-2 innan lagen får hämta nya krafter i pausvilan. Skotten är 21-8.

I tredje perioden kan Dennis Värmhed ge Timrå ledningen med 3-2 efter 48:55 och man har vänt på matchen. Men det blir spännande slutminuter då Almtuna först reder ut ett numerärt underläge och får sedan chansen med en man mer. Då plockar man ut målvakten David Ronnestål och spelar sex mot fyra - vilket lönar sig för kvitteringen till 3-3 kommer 59:23 genom Adrian Dipisa Lindeberg. Det är oavgjort efter tre perioder och skotten är 15-9.

I förlängningen kan sedan hemmalagets Dennis Värmhed avgöra matchen med sitt 4-3 mål efter 63:24. Skoten i förlängningen är 3-2 och totalt 48-29.

- En mycket bättre match idag av oss. Spelmässigt går det åt rätt håll. Vi har nog med chanser framåt för att vinna men vi är inte tillräckligt effektiva, säger Jonas Almtorp.

I morgon väntar Modo uppe i Örnsköldsvik innan laget kan vända hem från helgens bortaturné.