Största förlusten sedan tidigt 90-tal
Publicerad: 2020-02-26
Det såg bra ut i första perioden och man var fortfarande med i matchen efter två perioder men i tredje perioden körde Timrå över oss ikväll. Hela 8 mål i tredje perioden och matchen slutar 1-11 - den största förlusten sedan tidigt 90-tal var ett faktum.

Lagen känner på varandra inledningsvis och efter cirka 3 minuters spel åker Hartmann på en tryckare av Lassen och blir liggandes en stund. Efter cirka 4:30 har Pontus Johansson ett riktigt bra läge efter att ha dragit en försvarare men Brattström räddar. Minuten senare har Nielsen ett bra avslut. Sedan har Timrå ett bra läge och Almtuna drar på sig en utvisning då. Timrås Madsen sätter i spelet med en man mer på isen 0-1 efter 09:00 när han kan få en pucken i en grötig situation framför målet. 10:06 har gästerna ett nytt läge men Eliasson är med. Powerbreak och skotten är 4-4.

Almtuna har efter powerbreak en bra period där Liljendahl får ett kanonläge i slottet men skottet räddas av Brattström. Timrå sticker emellan och har ett halvläge också. 16:06 drar Timrå på sig en utvisningen Almtuna får inte till spelet i överläge. 18:31 kan Liljendahl kvittera till 1-1 med ett skott från slottet bakom en skymd Brattström. Med en sekund kvar skjuter Timrå i en omställning men Eliasson är med. Skotten är 9-5.

Timrå ligger på inledningsvis i andra perioden utan att skapa något efter cirka 1 minut har Mårtensson ett bra läge men räddning och istället kommer 1-2 efter 21:14 genom Ohlsson som liggandes i luften i fritt läge kan sätta pucken högt i bortre delen av målet. Läget kommer efter ett felskär av försvarare. 02:54 drar Almtuna på sig en puck out utvisning som man reder ut trots bra tryck från Timrå. Gästerna har ett skott i ramen strax efter att Almtuna blir fulltaliga. Timrå drar på sig en utvisning 26:01 men reder än en gång ut det enkelt. Sedan drar hemmalaget på sig en ny utvisning och då kan Lundin stänka in 1-3 från höger efter 08:47. Powerbreak kommer först vid 33:52 och skotten är då 3-9.

Spelet fortsätter mest i Almtunas zon och Eliasson får jobba. 36:18 drar Almtuna på sig en utvisning i anfallszon som känns billig men man klarar av att freda sig tiden ut i underläget. med 3 sekunder kvar gör Timrå 1-4 i en omställning - efter videogranskning så döms det dock bort då Timråspelaren ramlar och glider in i mål med målvakten och pucken. Skotten är 3-15.

I tredje perioden kan Dahlén öka på till 1-4 efter 44:19 sedan han rundat kassen. 1-5 kommer sedan efter omställning och pass in från höger - målskytt Nässén 46:17. 1-6 kommer 47:45 efter snygga dragningar och pass in till vänster - målskytt Madsen. Almtuna tar time out men det hjälper inte då Dahlén ökar på till 1-7. 1-8 kommer med ett välplacerat skott i bortre krysset av Dahlén 51:21. Powerbreak och skotten är 4-10.

1-9 kommer efter 55:50 genom Nässén som även han rundar kassen och hinner en lucka. 57:09 kan så Kajser se till att gästerna gör tvåsiffrigt då han skjuter in 1-10. 59:08 kommer också 1-11 genom Dahlén. Där stannar Timrås överkörning av Almtuna som inkasserar största förlusten sedan tidigt 90-tal är ett faktum. Skotten är 6-14 och totalt 18-34.