J20: Ny strafförlust
Publicerad: 2019-01-14
Junior
Toppmötet i Gränbyhallen gav ikväll en ny strafförlust för våra J20-killar. Nacka kvitterade sent och kunde sedan vinna efter straffar.

Vi får inte se några mål i den inledande perioden. Almtuna har ett numerärt överläge i mitten på den första perioden och får ytterligare ett med 29 sekunder kvar men det är alltså 0-0 i paus och skotten i perioden är 14-3.

I mittenperioden reder Nacka ut det numerära underläget som man får inleda med. Sedan kan man genom Petrus Lindeborg göra 0-1 23:56. Gästernas Oscar Lyckan ökar också på till 0-2 redan efter 24:40. Men Almtuna kommer igen och 27:36 kan Jonas Löfgren reducera till 1-2. Nacka har sedan ett numerärt överläge som hemmalaget reder ut innan Filip Hjortling kan kvittera till 2-2 efter 32:11. Almtuna kan städa av ett boxplay strax efteråt och när man sedan får chansen i powerplay så tar man ledningen med 3-2 genom Oscar Sarhus 38:08. Skotten är 13-11.

I tredje perioden har hemmalaget ett numerärt överläge tidigt men Nacka reder ut det. Almtuna drar sedan på sig fyra raka utvisningar och till slut kan Victor Åshammar i powerplay kvittera till 3-3 när klockan visar 57:22. Nacka får sedan en utvisning 59:08 men matchen går till förlängning. Skotten är 9-5.

I förlängningen inleder Almtuna med en man mer och får också en chans till med en man mer men Filip Schlyter i gästernas mål håller tätt och matchen får avgöras på straffar. Skotten är 3-2.

I Straffläggningen sätter Almtunas Oliver Gabay den första straffen och Filip Lindblom svarar upp direkt för gästerna. Almtuna lyckas inte överlista Filip Schlyter någon mer gång utan istället slår Isak Erlandsson in den avgörande straffen och Nacka kan vända hem med bonuspoängen i bagaget. Skotten är 39-22 totalt i matchen.

-Vår bästa match hittills denna säsong och därför känns det segt att torska. Men grabbarna ska hålla huvudet högt. Det känns som att vi höjt oss ytterligare ett snäpp i allt, säger Kalle Björklund och avslutar:
-Nu ska vi bara jobba med att orka fortsätta och vända resultaten.