Damerna tog sin första seger
Publicerad: 2018-10-07
Dam

UPPDATERAD Damernas första seger för säsongen kom idag då man mötte Haninge på bortaplan. Special teams och ett stort jobb från hela laget la grunden till segern.

Almtuna kunde ta ledningen i den första perioden då Beatrice Johansson satte 0-1 i matchens första powerplay efter 04:04 assisterad av Ella Norum. Almtuna har ytterligare ett powerplay sedan men det reder Haninge ut. Hemmalaget kan sedan kvittera till 1-1 efter 15:24 genom Thea Moser. Hemmalaget drar sedan på sig ytterligare en utvisning men knappa minuten senare är det Almtunas tur att få två utvisningar i samma avblåsning. Men Almtuna reder ut först spel 3 mot fyra och även tre mot fem när hemmalaget blivit fullt manskap. Skotten i den första perioden är 19-8 till hemmalaget.

-
Vi börjar jättebra i första perioden och sätter hård press på Haninge vilket resulterar i att vi får ett powerplay där vi sedan gör mål. Tyvär så kvitterar Haninge innan periodpaus på ett friläge där vi slarvar, säger Sebastan Sjöberg Lindström assisterande tränare.

I den andra perioden kommer inga mål. Almtuna reder ut en utvisning och skotten i perioden är 18-3.

I andra perioden så går vi ner i tempo lite. Det är våran sämsta period idag men vi lyckas hålla tätt och Paulina var suverän i kassen. Paulina blev också matchens lirare, säger assisterande tränare Sebastian Sjöberg Lindström.

I den tredje perioden har Almtuna ett powerplay tidigt - hemmalaget håller dock tätt i det. Men när Almtuna får en ny chans med en man mer så kliver Olivia Barragree fram och kan sätta matchavgörande 1-2 efter 54:33. Med dryga minuten kvar av perioden får Almtuna ett nytt powerplay men 1-2 står sig och blir slutresultatet. Skotten i perioden är 7-10 och 44-21 totalt.

- Den tredje perioden är vår bästa period. Stundvis så spelar vi ut Haninge totalt och det leder till att vi vinner matchen med 2-1, säger assisterande tränare Sebastian Sjöberg Lindström och avslutar:
- Sammanfattningsvis så var det en jättebra match och det är jättekul att vi blir starkare för varje match som går. Otroligt kul att se!

Matchen avgörs i special teams till Almtunas fördel. Dels så gör man själva två mål med en man mer men man håller även tätt bakåt när Haninge hade chansen i powerplay. Man måste nämna Paulina Bergstrand som räddar 43 av 44 skott i matchen. Men hela laget gör ett riktigt bra jobb och säsongens första seger är ett faktum.