Seger över Hanviken
Publicerad: 2022-01-15
Junior
Efter gårdagens seger hemma mot Huddinge så åkte J20-laget till Hanviken för match. När matchen var över så kunde Almtuna vända hem med en 5-2 i bagaget.

Didrik Lif ger Almtuna ledningen när han 04:59 sätter 0-1 bakom Oliver Palm i hemmamålet. Hanviken drar på sig två utvisningar i rad men Almtuna kan inte utnyttja överlägena. Med 16 sekunder kvar av perioden drar sedan Almtuna på sig en utvisning som följer med in i andra perioden. Skotten är 8-12.

Almtuna reder ut sitt underläge men några sekunder efteråt – 21:55 – kan Benjamin Ahlsten kvittera till 1-1. Hemmalaget har sedan powerplay både fem mot fyra och fem mot tre tack vare utvisningar som går i varandra utan att kunna ta ledningen.

Istället kan Rasmus Blomqvist ge Almtuna ledningen på nytt 29:07 då han sätter 1-2. 30:51 gör William Gustafson 1-3 och Haninge tar då timeout. När Almtuna sedan får spela i numerärt överläge kan Carl Danielsson sätta 1-4 vilket är resultatet efter två perioder och skotten är 8-10.

I tredje perioden kan Oliver Pentler göra 1-5 efter 43:59 i numerärt underläge. Gästerna drar sedan på sig en utvisning och då kan Eric Möllegren göra 2-5 i överläget efter 51:01. Tiden rullar sedan på utan att fler mål kommer. Skotten i perioden är 11-14 och totalt 27-36.

- Det syntes att en sen match i går i högt tempo satt i benen under första perioden, utan att för den skull att det var dåligt. Efter deras kvittering till 1-1 var det som att vi bestämmer oss för att spela vår ishockey - därifrån och in i mål är det en frejdig offensiv och en stabil defensiv. Vi är nöjde med de här två dagarna men nöjer oss inte, säger Jimmy Anderström.