Tung förlust för damerna
Publicerad: 2022-01-09
Dam
Damlaget ställdes mot Haninge Anchors i Upplands Bilforum Arena idag. Det slutade med en klar seger för gästerna som vänder hem med en 10-1 viktoria i bagaget.

Haninge Anchors är normalt en motståndare som vårt damlag har haft det svårt mot och ikväll var dom förstärkta med fem spelare från samarbetsklubben Djurgården som spelar i SDHL. Det samtidigt som vårt damlag försvagats på senare tid då förste målvakten Jillian Moffat brutit ett ben, Mista Seastrom lämnat för spel i SDHL och Göteborg samt att Amanda Qvarfort sitter i karantän på Åland stärkte inte chanserna i kvällens match. Ett redan ungt Almtuna kom till spel med bland annat två juniormålvakter och dom fick det svettigt under matchen.

Gästerna tar ett grepp om matchen snabbt och efter två mål av Iveta Koka och ett av Pandora Nåtby kan Haninge Anchors gå till pausvila med 0-3 på tavlan. Skoten är 2-11.

Djurgårdslånet Pandora Nåtby ser också till att bli tvåmålsskytt när Almtuna har en spelare på botbänken tidigt i andra perioden - mer mål ska komma från hennes klubba under kvällen. När hemmalaget drar på sig en ny utvisning så är det Alexandra Cipparone som gör mål i powerplay och det står 0-5 efter 26:25.

Här byter hemmalaget in Ida-Li Brodin istället för tappert stridande Julia Jansson i hemmakassen. Ida-Li Brolin får vittja kassen tre gånger innan pausvilan då Djurgårdslånen Beatrice Hjälm, Pandora Nåtby och Alice Wallin kliver fram och gör mål. Skotten är 5-17.

I den tredje perioden är Julia Jansson tillbaka i Almtunas mål. Pandora Nåtby blir fyramålsskytt för sitt Haninge Anchors när det gått 42:10. Karolina Erbanová kan 44:14 spräcka hemmalagets målnolla då hon överlistar Sam Larsson i Haninge Anchors mål och det står 1-9. Sunna Bjorgvinsdottir kan 52:10 fastställa kvällens slutresultat 1-10. Skotten i perioden är 5-9 och totalt 12-37.

Läs även UNTs artikel efter dagens match HÄR.