Publicerad: 2020-08-04
Herr
Juniormålvakterna Oliver Håkanson och Oscar Leijon lyfts upp och får A-lagskontrakt.

Oliver Håkanson 18 år 185 cm 77 kg och vänsterplock med Linköpings HC som moderklubb får A-lagskontrakt. Oliver har förutom moderklubben även representerat Göta/Traneberg U16, Djurgårdens U16 och J18 samt Almtuna J18, J20. I J18 Elit förra säsongen hade Håkanson 92,2% och i J18 Allsvenskan 87,9% medan han i J20 Elit hade 90,0%.

Håkanson har redan gjort A-lagsdebut då han fick hoppa in i målet efter första perioden borta mot Modo och underläge 3-0 i början av januari. Han stoppade på de två perioderna 9 av 11 skott, ett av de två insläppta målen kom i numerärt underläge.efter 2 perioder var ställningen 4-3 men närmare kom inte Almtuna den gången och Modo kunde vinna med 6-3 efter att ha satt sista pucken i öppet mål då Håkanson lämnat målet.

-Det är grymt kul att få den här chansen och jag ska göra allt jag kan för att skapa mig istid, säger Oliver Håkanson.

Oscar Leijon 18 år 180 cm 68 kg och vänsterplock har Almtuna som moderklubb och spelat här under hela sin karriär. I J18 Elit hade Oscar 88,7%, i J18 Allsvenskan 95,0 %, i J20 Elit 93,4% samt i kvalet mot J20 SuperElit 93,8%. Även Oscar har fått känna på miljön i A-laget förra säsongen men fick då aldrig hoppa in mellan stolparna i någon match.

-Det känns extremt kul och detta har varit ett mål sedan ung ålder, säger Oscar Leijon.

Båda kontrakten är skrivna över 1 år.

-Oscar Leijon och Oliver Håkanson är två unga lovande målvakter som klubben vill satsa på. Dom har presterat väldigt bra i våra juniorlag och är värda den här chansen, säger Björn Danielsson.