Dam: Huddinge tog revansch
Publicerad: 2018-12-08
Dam
Igår mötte damerna Huddinge hemma och gästerna fick revansch från förra mötet då Almtuna avgjorde på bortaplan med en sekund kvar. Denna gång nollade gästerna våra damer och kunde åka hem med en 4-0 seger i bagaget.

Huddinge öppnar målskyttet i matchen 09:42 genom Tove Johansson i powerplay. 11:48 så ökar också Emilia Gustavsson-Eriksson på ledningen för gästerna. Hemmalaget reder sedan ut ett boxplay. 0-2 på tavlan efter den första perioden där skotten är 9-10.

-I första perioden igår mot Huddinge så startade Huddinge med ett högre tempo än de brukar och det kändes att de hade kommit för att vinna, säger harri Mannström och fortsätter: -Vi själva blev stressade av deras start och vi hade svårt att hålla pucken i laget.

Redan efter 20:52 i mittenakten så kan Ninni Molander göra 0-3 för gästerna. Lagen har sedan två powerplay i var innan perioden är över. 0-3 på tavlan och skotten är 17-9. Så här långt i matchen har hemmalaget haft tre ramträffar.

-Vi hade stundtals bättre spel i andra, deras tempo sjönk och vi fick spela 2 powerplay som tjejerna gjorde det bra i men tyvärr ingen utdelning med några stolpträffar, säger Harri Mannström

Almtuna får chansen i powerplay i knappa fyra minuter tidigt i tredje perioden men gästerna och Hanna Jensen i deras mål står emot. När knappa halva perioden har gått får gästerna chansen i numerärt överläge men mål kommer inte här - det kommer dock 53:31 genom Louise Leong som fastställer slutresultatet 0-4. Skotten i perioden är 19-8 och totalt 45-27.

-Den tredje perioden spelade vi i stort sett som den andra perioden med tre powerplay utan utdelning. Vi säger att de gjorde bra powerplay utan mål tänker ni säkert nu? Tjejerna gjorde det bra men Huddinges målvakt och stolparna gjorde det bättre denna match, säger Harri Mannström avslutningsvis.

Det blev alltså revansch för Huddinge som Almtuna slog på bortaplan med ett avgörande 2-3 mål med en sekund kvar av den matchen.

Idag är det ny match för damerna som åker till Södertälje i eftermiddag.