Uddamåls förlust borta mot serieledarna
Publicerad: 2021-12-18
Efter en tung inledande period där man mest fick försvara och komma upp i få attacker så växte vi in i spelet. 1-0 efter första perioden blev 1-1 i andra där vi spelar mycket bättre offensivt. Vi har en puck inne som döms bort och strax efter gör hemmalaget 2-1 som blir slutresultatet även om vi ger HV71 en rejäl kamp till slutsignalen.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning men man reder ut anstormningen från hemmalaget som fortsätter även ett tag efter utvisningen. Det är sedan fortsatt hemmalaget som för spelet och gästerna får inrikta sig på att försvara sig. Almtunas första läge är riktigt bra och det är Proos som har det efter cirka 7 minuters spel men Gunnarsson avvärjer avslutet. Sedan är det hemmalaget igen som skapar lägen och tryck på mot Andrén i Almtunas mål. Vid powerbreak efter 10:34 så är skotten 12-1.

Med knappa 12 minuter spelade så får Benker ett bra läge men Gunnarsson är med. Det är enstaka tillfällen som Almtuna kommer upp och kan oroa hemmalagets målvakt då HV71 äger det mesta av spel och chanser. Efter 17:43 drar Almtuna på sig en ny utvisning och då kommer 1-0 genom Törngren efter 18:39. Han får skottläget efter en bra pass från högersidan där han står obevakad och skjuta in pucken bakom Andrén som inte riktigt hinner över. Det är också vad lagen har med sig in i periodvilan och skotten är 18-3.

Bra start av andra perioden av Almtuna som skapar ett par bra lägen. Drygt 23:30 har hemmalaget ett bra läge men Andrén är med. Sedan skapar man tryck mot Almtunas mål efter det. Almtuna kommer upp i anfallszon igen och Harlestam har ett bra skottläge när man huserar i hemmalagets zon en tid.

När sedan Almtuna vänder spelet och Golovkovs för upp pucken blir det avvaktande utvisning på hemmalaget. Innan utvisningen verkställs har Benker ett bra läge som Gunnarsson avvärjer. 26:53 verkställs utvisningen och Almtuna skapar några bra lägen men HV71 reder ut det hela. Vid powerbreak 30:13 är skotten 4-5.

Tiden rinner på sedan och båda lagens skapar lägen. Betydligt mer spel i HV71 zon i denna period och efter snyggt spel så får Harlestam läget nära mål till höger och kan sätta dit kvitteringen till 1-1 32:40.Efter målet kommer HV71 upp mer mot Almtunas mål och Andrén rättar ett riktigt bra läge för M Davidsson.

Törnberg får ett friläge med knappa 5 minuter kvar av perioden men Andrén räddar. Ett vasst skott av Norbe med drygt 2 minuter kvar videokollas. Beslut på isen är ej mål som också fastställs sedan. Pucken tar via Andrén upp i ribban och ut. Med cirka en minut kvar är det nära att Golovkovs får friläge men försvarsspelet från hemmaförsvarare avvärjer. Lagen har 1-1 med sig in i pausvilan och skotten är 8-8.

Inledande minuterna av tredje perioden ger inga riktiga choser för något av lagen. Sedan är Golovkovs framme och testar Gunnarsson i hemmamålet och Benker försöker nå returen men Gunnarsson är vaken. Efter drygt 44 minuter får Klint framför mål pucken på skridskon och den går in i målet efter bra för arbete av Norbäck. Här är det ny videokoll - beslutet på isen är mål. Målet döms dock bort för sparkrörelse. Istället är det sedan HV71 som gör 2-1 genom Marcus Davidsson som efter 45:02 lossar stora kanonen från slottet och pucken sitter högt bakom Andrén. Tungt för Almtuna så klart som nog trodde att man tagit ledningen precis innan.

Almtuna försöker sedan gå fram för kvittering innan hemmalaget kommer upp igen och skapar ett riktigt bra läge för mål med knappa 12 minuter kvar. Mycket puckinnehav utmed sarg i gästernas zon sedan för hemmalaget men inga heta lägen. HV71 drar sedan på sig en utvisning 52:21. Det blir powerbreak här och skotten är 3-4.

HV71 reder dock ut underläget. Almtuna försöker jaga en kvittering sedan och hemmalaget spelar mer och mer på ledningen efter att tiden rullar på. Gästerna tar timeout 57:35 och snackar ihop sig om hur man vill ha slutdelen av matchen. 58:04 plockar man ut Andrén ur målet för spel sex mot fem. Astley Rydberg får ett läge framför Gunnarsson som håller tätt med rya minuten kvar. Hemmalaget håller sedan undan tiden ut och vinner med 2-1. Skotten är 3-9 och totalt 29-20.

- Vi sitter kvar lite i bussen första perioden. Lite avvaktande och respektfulla, troligtvis sitter både bussen och AIK matchen i benen. Sedan tycker jag att vi gör två riktigt bra perioder och jag tycker att vi är bättre än vad HV71 är i 40 minuter och är väl värda minst två poäng idag, säger Mattias Zackrisson.

Nu tar laget julledigt efter att ha kommit hem från Jönköping och nästa träning är på juldagen och den 27 ger vi oss av till Karlskoga för mellandags match mot ett nytt topplag på bortaplan.