J18: En poäng idag
Publicerad: 2020-02-23
J18
Våra J18-killar krigar sig till en poäng borta mot Luleå idag. Underläge vändes till ledning i andra innan hemmalaget kom ikapp i tredje och avgjorde i förlängningen.

Den första perioden bjuder inte på några mål. Almtuna har ett powerplay och skotten är 8-4.

Luleå tar en tidig ledning i andra perioden då Oscar Tellström kan spräcka matchens måltorka med 1-0 efter 20:54. Strax efter drar Almtuna på sig en utvisning och då kan Nils Bolin öka på till 2-0 för Luleå i överläget. Men Aron Peltonen stiger då in i handlingen och gör 2-1 23:20 samt 2-2 efter 25:41. När sedan William Gustavson 27:30 gör 2-3 har man vänt på steken och Luleå tar en timeout. Det får stopp på blödningen för hemmalaget och vi går till pausvila med 2-3. Skotten är 10-5.

I tredje perioden drar Almtuna på sig två utvisningar i samma sekvens och får kriga i tre mot fem under två minuter. Det gör man bra och håller undan där. Men 48:11 kan Luleås Gustav Niklasson kvittera till 3-3. Almtuna drar på sig en ny utvisning strax efter som man reder ut och ytterligare en efter 58:18. Men vi har 3-3 i full tid. Skotten är 10-6.

Luleå inleder förlängningen i spel fyra mot tre då det är 18 sekunder kvar av utvisningen från tredje perioden. Just när Almtuna blivit fulltaliga så kan Oscar Tellström sätta 4-3 - tid 60:20 - och Luleå tar hem bonuspoängen. Skotten är 1-0 och totalt 29-15.

- Det blev 4 poäng i helgen. Spelet har inte riktigt stämt så som vi hade velat. Vi har haft två otroligt bra målvaktsinsatser och gjort mål på dom chanser vi har fått. Offer och kampviljan har varit bra hos killarna. Vårat boxplay fortsätter att fungera. Powerplay har vi inte fått testat riktigt i helgen då vi endast fått ett numerärt överläge på 120 minuters hockey, säger Tränare Robin Pettersson.