Ny seger över Modo
Publicerad: 2021-02-15
Vi tar fjärde raka segern den här säsongen mot Modo ikväll. Riktigt bra försvars- och målvaktsspel ger tre poäng i målsnål match som slutar 1-2. Därmed kliver vi upp på sista slutspelsplatsen och skapar ett rejält gap till det nedre strecket.

Modo en riktigt fin chans i första bytet och sedan är det Almtunas Norbäck som har ett fritt läge i samma byte men Peters räddar. Almtuna har sedan några lägen efter det. En pigg start på matchen och Modo har en puck inne efter 02:28 - Enström skjuter utifrån upp i krysset bakom Sahlin som gör debut i Almtunas mål. Men det döms bort efter videogranskning då målburen är ur sitt läge. 03:50 har Eriksson ett bra läge men Peters plockar avslutet. Det är alltså lägen åt båda håll inledningsvis. Efter cirka 09:10 skapar Norbäck en riktigt fint läge då han rundar Peters kasse. Vid powerbreak 10:29 är skotten 5-6.

Lagen fortsätter vara offensiva och skapa sina lägen och chanser. Modo drar på sig matchens första utvisning efter 15:55 och Almtuna ligger på i anfallszon men hemmalaget reder ut det hela. Almtuna drar i sin tur på sig en utvisning efter 19:39 och den utvisningen följer med in i andra perioden. Skotten är 9-13.

Modo som startar med en man mer i andra perioden drar på sig en utvisning 20:30 och det blir spel fyra mot fyra. Almtuna kan när man är en man mer sätta 0-1 efter 22:16 genom Norbäck med ett skott utifrån. Lagen skapar strax efter varsitt läge. Efter drygt 27 minuter har Asplund ett skott i stolpen bakom Peters i hemmamålet. Modo drar på sig en ny utvisning efter 27:55. Hemmalaget skaparett fint läge i numerära underläget men Sahlin är med. Modo skapar sedan nytt läge - två bra chanser för hemmalaget men inget mål kommer. Inget bra powerplay för Almtuna. Vid powerbreak 30:15 är skotten 6-4.

Gästerna har sedan ett bra läge efter drygt 31 minuter. Hemmalaget har sedan en bra period där man ligger på i Almtunas zon men hålls mest på utsidan. Efter drygt 33 minuter får man dock till bra läge där Sahlin är med på noterna. Knappt 35 minuter spelade så har Almtuna ett styrningens försök som Peter är med på. Det är dock mest hemmalaget som ligger på i gästernas zon men ett bra försvarsspel gör det svårt för hemmalaget. Vi har 0-1 med oss in i periodpaus och skotten är 8-5.

Almtuna drar på sig en utvisning efter 42:29 i tredje perioden och Modo skapar ett par fina chanser - ett skott i stolpen bland annat. Det är sedan fortsatt mycket puck för hemmalaget utan att man skapar heta lägen. Efter dryga 47:35 så har hemmalaget dock ett fint läge men inget mål. Istället så sticker Almtuna sedan upp och Aronsson skjuter från blå till vänster och det är 0-2 efter 47:55. Vid powerbreak efter 50:15 så är skotten 4-3.

Med knappa 9 minuter kvar har Norbäck ett läge men hemmalaget reder ut det. Det är hemmalaget som jagar reducering men gästande Almtuna spelar bra försvarsspel så att Modo har svårt att få avsluten på mål. Efter 53:00 kan dock Niederbach reducera till 1-2 sedan han från nära håll kan trycka in pucken bakom Sahlin. Modo får mer energi och försöker få till en kvittering sedan. Almtuna sticker upp och har ett fritt läge med drygt 4 minuter kvar men Peters har inga problem med avslutet.

Modo tar timeout efter 56:22. Hemmalaget går för kvitteringen samtidigt som Almtuna naturligtvis vill spela på ledningen och sticka upp när läget ges. Mellberg har ett sånt läge med drygt 2 minuter kvar men Peters räddar. Hemmalget plockar ut sin målvakt Peters 58:25 och Almtuna lyfter en puck precis utanför ena stolpen. Modo trycker sedan på och Sahlin får jobba hårt i målet. Med 1,5 sekunder kvar har Modo ett skott som tar i stolpen och på efterföljande tekning så skjuter dem i ribban - oklart om signalen hunnit ljuda då dock. Almtuna vinner därmed matchen som slutar 1-2. Skotten är 13-6 och totalt 30-24.

En stark insats av hela laget gav segern ikväll och det var extra kul att Sahlin fick kliva in i målet och göra en så stark insats i sin återkomst till oss.

Segern innebär att vi klättrar upp på 10:e plats - den sista slutspelsplatsen med 54 poäng och 2 poäng mer än vad Vita Hästen med en match mindre spelad har. Dessutom är att det nu hela 17 poäng ner till Kristianstad på play out plats med 11 matcher kvar att spela och 33 poäng att spela om för båda lagen.