Målkalas och seger
Publicerad: 2019-09-05
Almtuna och Västervik var givmilda i försvarsspelet ikväll – vassast framåt var hemmalaget som kunde vinna med 9-6 till slut.

Almtuna inleder kvällens målskytte i powerplay när Pentler kan slå in en retur framför mål efter 04:56. Hemmalaget skapar mer och 05:54 är det Hasas tur att skicka in pucken i krysset bakom Ward från slottet till 2-0. Men gästerna kommer igen och 2-1 sitter efter 07:11 genom Elefalk som kan slå in en retur efter ett backskott. När Västervik får spela powerplay visar dom att de är giftiga och Öhman kan från höger tekningscirkel sätta 2-2 efter 13:59 – riktigt snyggt spel som ger läget. Nytt powerplay och det är Albas tur att hitta nätmaskorna – han skjuter från slottet en puck som ser ut att ta på försvarande hemmaspelare och ställer Eliasson när klockan visar 18:20 och vi går till periodvila med 2-3. Skotten är 11-7.

I andra perioden kan sedan Lassen kvittera till 3-3 26:57 med ett direktskott från höger sida som sidledsförflyttande Ward inte hinner stoppa. 28:15 kan Wiå ge Almtuna ledningen efter en spelvändning och ett skott i krysset. Gästande Västerviks Jäger kan 34:22 kvittera till 4-4 genom att slå in en backhand på en retur. Skotten i perioden är 6-9.

Det blir Almtuna som tar tag i taktpinnen i den tredje perioden. Harlestam bryter i anfallszon och kliver fram för att sedan distinkt sätta 5-4 från slottet efter 43:06. När Västervik sedan drar på sig 2 utvisningar i rad får Almtuna chansen att spela 5-3 i dryga minuten men det dröjer ända tills gästerna precis blir fulltaliga innan Mårtensson efter snyggt spel kan sätta pucken i nät och det är 6-4 efter 48:04. Hasa kliver sedan fram och hittar bortre gubbhörnet bakom Ward från sin vänsterposition och vi har 7-4. Västerviks Krieger kan reducera till 7-5 efter 54:03 efter ett missat uppspel av hemmalaget - Krieger sätter pucken via stolpen och Eliassons rygg. Gästerna försöker att komma igen och plockar målvakten när Almtuna får en utvisning – men hemmalaget reder ut det och i spel 5-6 kan sedan Pentler sätta 8-5 i tom bur. Haag lossar sedan bössan utifrån och sätter 9-5 efter 59:19. Men det är gästerna som får fastställa slutresultatet till 9-6 efter 59:43 då Krieger styr in en puck bakom Eliasson. Skotten är 13-10 och totalt 30-26.

**Vi får se en match där tankarna går till 70-80-talet när man kunde få se målrika matcher som denna oftare än idag. ** -Ja, just det. Det var en udda match. Det är väl sällan det blir 15 mål i en seniormatch på det här sättet. Periodvis spelar vi ruskigt bra med pucken och har ett bra attack psyke in på kassen och gör många fina mål idag. Det är väl något vi ska ta med oss, säger Martin Gudmundsson.

Du efterlyste tidigare att fler än kedjan med Haag, Mårtensson och Liljendahl skulle kliva fram och producera. Det blev så idag. -Ja idag fick vi lite spridning på produktionen och många som var delaktiga framåt och många som gör sin bästa match på försäsongen. Det var roligt.

Försvarsmässigt så släpptes det till en del idag. -Första perioden är väl inte så mycket att säga om med två boxmål. Det blir en hafsig match. Vi är helt överlägsna första 10 och leder med 2-0 och sedan blir det tokigt. Vi är inte synkade i boxen och det blir lite för billiga mål på oss. Men det är starkt av gruppen att kunna komma tillbaka och resa sig. En stark tredje period som vinner med 5-2 till slut och det är bra, avslutar Martin Gudmundsson.

Matchfakta (Observera att Adam Hirsch är Hampus Harlestam i protokollet samt att det var Haag som stod för Almtunas 9:e mål).