J18: 5-3 seger över Lidingö
Publicerad: 2020-01-09
Junior
Två riktigt bra perioder räckte till seger för J18-laget ikväll. När två perioder var spelade stod det 5-1 men sedan så kunde Lidingö putsa till siffrorna i den tredje perioden där Almtuna verkade tappa fokuset från de tidigare perioderna.

{!A}
{!B}

Efter 02:37 har William Gustafson ett friläge men Axel Backman i Lidingös mål är med på noterna- hemmalaget startar bra och kommer in i anfallszon i fina lägen flera gånger. Lidingö är dock inte ofarliga och skapar även de några lägen. 06:04 får Lidingö pucken efter en indianer i Almtunas zon men när det Anton Danell som kliver fram och räddar.

10:25 drar Lidingö på sig en utvisning men man reder ut underläget. Det är hemmalaget som driver det mesta av spelet medan gästerna sticker upp emellanåt. 17:02 drar gästerna på sig en ny utvisning och 17:55 kommer då 1-0 genom William Gustafson som kan stöta in pucken från nära håll framför målet efter inspel från bakom förlängda mållinjen. Det är också resultatet lagen har med sig in till pausvilan och skotten är 19-7.

Lidingö byter målvakt till andra perioden och man kommer ut starkt - 1-1 kommer efter 21:31 genom Petr Ton. Almtuna svarar dock efter 02:46 då Erik Andersson går på mål själv från högersidan och drar målvakten för att lägga in 2-1. Erik Andersson ökar också på till 3-1 efter 23:42 när laget går hårt på kassen.

26:32 kommer också 4-1 genom Rasmus Blomqvist och Lidingö tar efter det timeout. 28:35 drar Lidingö på sig en utvisning och det utnyttjar Almtuna då William Gustafson kan sätta 5-1 efter 30:19. 31:43 är det Almtunas tur att dra på sig en utvisning men man fredar sitt mål bra i underläget. Det blir sedan lugnare på målfronten även om båda lagen har sina lägen. Skotten är 12-7.

I tredje perioden drar Almtuna på sig en utvisning efter 43:11 men Lidingö kan inte utnyttja överläget. Men 48:10 kan Jacob Altrichter reducera till 5-2 i en omställning där man kommer två mot en och målskytten avslutar själv säkert i mål. Det är gästerna som har det mesta i chansväg - kanske beroende på att Almtuna slappnar av och går ner i fokus när man går in i perioden med en stor ledning. 57:52 tar Lidingö ut sin målvakt i jakten på mer mål och 58:42 kan Max Brodén trycka in en retur framför mål till 5-3. Närmare än så kommer man dock inte. Skotten är 4-13 och totalt 35-27.