Dam: Ny trepoängare
Publicerad: 2019-11-13
Dam
Damerna tog andra raka trepoängaren när man slog Tullinge hemma med 4-2 ikväll. I och med segern skapar man ett litet glapp ner till just Tullinge och Kallhäll.

Emma Wickström kan ge Almtuna ledningen efter 04:36 och det är vad det står efter den första perioden. Lagen drar på sig varsin utvisning som går i varandra utan att göra något mål i slutet av perioden där skotten är 12-10.

-En trög start med lite dålig fokus från vår sida. Det går lite fram och tillbaka men vi lyckades skapa några bra chanser ändå och vinner perioden med 1-0, säger Tom Holén.

I andra perioden kan Almtunas Rebecka Pihl 29:31 öka på till 2-0 - det kommer bara sekunder efter att Tullinge blivit fulltaliga. Tullinge har sedan chansen med en man mer men Almtuna håller tätt bakåt. Istället kan Josefin Palander öka på till 3-0 efter 37:22. Det tar vi med oss in i paus och skotten är 12-9.

-Vi har laddat om och kommer ut med bättre fokus och trycker tillbaka Tullinge mer och mer och gör 2 mål. Vi slår av på takten lite i slutet av perioden men går till pausvila med 3-0, säger Tom Holén.

I den tredje perioden byter Almtuna målvakt och in kommer Thea Joerö istället för Paulina Bergstrand. Hon får en tuff start då Tullinges Cecilia Finholm kan reducera till 3-1 redan efter 40:34. Josefin Pagander kan dock öka på till 4-1 efter 47:07. Almtuna har också ett powerplay i mitten på perioden utan att få till ytterligare mål - istället kan Tullinges Carina Ekelin fastställa slutresultatet 4-2 efter 59:35. Skotten är 15-8 och totalt 39-27.

-Det börjar med ett dåligt första byte och mål i baken direkt. men vi skakar av oss det och trampar igång igen och skapar ett bra tryck på Tullinge. Vi gör ett mål till och fortsätter hela perioden ut i samma anda men bjuder Tullinge på ett mål till, säger Tom Holén och avslutar: